• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Har haft det svært i SIF: Vi ved, de er dygtige

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kent Nielsens to offensive esser Kasper Kusk og Sebastian Jørgensen har haft det svært.

Af Kenneth Jensen

I sidste sæson talte alle om Silkeborg-offensiven med Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Nicklas Helenius, men både Vallys og Helenius er i dag fortid i klubben, og Sebastian Jørgensen har været ramt af formnedgang.

Senest mod AC Horsens, hvor SIF vandt med 1-0, sad han på bænken i hele kampen.

Der sad han sammen med en anden spiller i Kasper Kusk, som fik en glimrende start på tiden i SIF med ml og assister, men som med Jørgensen har haft store problemer i foråret og har været langt fra topformen.

Både Sebastian Jørgensen og Kasper Kusk har haft det svært.

- Der er ingen forklaring på det. Vi har været udfordret maksimalt i forhold til vores 10'ere, og de sidste par kampe her har været andre typer af kampe.

- I grundspillet havde vi store problemer med Lyngby, Horsens og OB, og dem er vi nu i pulje med. Det er meget fysisk kampe, så vi har valgt (i de kampe) at gøre vores hold mere robust og sørget for, at vi ikke blev kørt over fysisk.

- Det gjorde vi også, fordi vores spil - flowspillet, det direkte og afslutningerne - ikke har været så effektiv som tidligere. Vi har været dygtige med to sejre (mod Horsens og Lyngby, red.), og mod OB, hvor vi tabte 0-1, kunne vi have fået mere ud af det ,siger Kent Nielsen til Tipsbladet.

Cheftræneren for Silkeborg IF vedkender sig dog, at han gerne vil have mere fra de to offensive esser.

- Vi har som hold ikke været så flydende i vores spil, men de har jo egenskaberne. Det er også den vej, vi ser os selv, og vi skal gå, og vi skal blive dygtigere til at spille mod de her komptakte og fysiske hold.

Ønsker du at få dem i gang?

- Det vil være fint, men de skal jo gøre sig fortjent til det. Som i andre klubber er det dem, der ser bedst ud og er bedst til opgaven, der spiller. Sådan er det også her. 

- Vi ved, at de er ekstremt dygtige på den sidste tredjedel, og vi vil gerne have dem tilbage til deres bedste. Men kan andre gøre det mere effektivt, så spiller vi med dem.

Forsvarer Tonni Adamsen
En anden spiller, som flere til tider har ønsket sig mere fra, er angriber Tonni Adamsen. Den tidligere Helsingør-angriber har scoret 10 gange i Superligaen i denne sæson, men han har også haft mange chancer.

Den 28-årige frontløber kommer frem til meget, men han har ikke været så træfsikker.

- Man skal huske på, at Tonni er kommet fra Helsingør, og for tre-fire år siden løb han og spillede i 2. division. Han er kommet enormt langt, og det er imponerende, hvor meget han kommer frem til. Der er mange angribere, der ikke kommer frem til så meget.

- Så er det indiskutabelt, at vi gerne vil se, om ikke vi kan få lidt større udbytte af de muligheder, han får. Men det er jo ikke noget, man bare lige løser på en træningsuge. Men vi er imponerede over, hvor langt Tonni er kommet. Vi er fortrøstningfulde fremadrettet, siger Kent Nielsen.

Når de sidste par runder er overstået i Superligaen, skal Kent Nielsen og SIF-ledelsen finde ud af, hvad der skal ske med flere af spillerne i truppen. Blandt andre Lasse Vigen Christensen har kontraktudløb.

- Vi har det sådan, at nu spiller vi de her to kampe. Så kommer vi til at melde ud efter sæsonen. Det er de aftaler, man har med Lukas Klitten og Lasse Vigen, siger Kent Nielsen.

SIF mangler at møde FC Midtjylland og Lyngby Boldklub. Midtjyderne er sikker på at ende som nummer ni i Superligaen.