• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Karl Dorph Søe

- De har ikke truppen til top-2

Foto: Getty Images

Viaplay-ekspert Peter Sørensen mener ikke, at Brøndby IF har truppen til at ende på en af de helt sjove placeringer i Superligaen.

Af Karl Dorph Søe

Efter en vaklende start i Superligaen har Brøndby så sandelig fundet formen. 

Vestegnsklubben tog en ordentlig skalp i går, søndag, da de vandt 3-0 over AGF på Ceres Park, og de gul- og blåklædte har nu vundet fem kampe i streg i Superligaen. 

Sejren over aarhusianerne bragte dem op på en foreløbig andenplads i Superligaen, og Jesper Sørens mandskab har nu for alvor stemplet sig ind i den danske guldkamp.

Mange har ellers spået kampen om Superliga-trofæet til at blive et parløb mellem FC Nordsjælland og FC København, og Viaplay-ekspert Peter Sørensen mener heller ikke, at Brøndby er rustet til en plads helt i toppen af den bedste danske række.

- Jeg synes ikke, at Brøndby har en trup til at ligge i top-2, men hvis alle er klar, så spiller de med omkring de øverste tre positioner, fortæller han til Viaplay.

Samme analyse deler kollega og tidligere Superliga-spiller Kenneth Emil Pedersen, der ikke mener, at klubben fra Vestegnen kan måle sig mod rækkens to sværvægtere, FC København og FC Nordsjælland.

- Jeg er med på, at Brøndby ligger godt i stillingen, men skulle jeg vælge ét hold af de tre( FCK, FCN og BIF, red.), som jeg ikke ville være træner for, så ville jeg tage Brøndby. Jeg synes, de er markant bedre, de to andre. Jeg sidder med en følelse af, at indholdet ikke rigtig har retfærdiggjort de point, Brøndby har fået, fortæller han til Viaplay. 

På trods af, at de to eksperter ikke tror på, at Brøndby for alvor kan blande sig i kampe om mesterskabet, ser de store forbedringer hos den traditionsrige klub.

- Der er sket det afgørende, at de har fået en venstre stopper (Jacob Rasmussen, red.), der har fået brikkerne til at falde på plads for Jesper Sørensen. Wass kom ind på midtbanen, Vallys blev rokeret en tand længere frem, og så er det som om, at den har siddet der siden. Det tog tre-fire kampe. Siden da har Brøndby vist, at de hører til i toppen af dansk fodbold, fortæller Peter Sørensen.

- De nyder godt af, at der bare er rigtig mange, der spiller godt. Frederik Alves spiller rigtig godt i øjeblikket og er med til at give den defensive ro og stabilitet, fortæller 'KEP' til Viaplay.

I næste runde venter en styrkeprøve af rang for Brøndby, når de møder ærkerivalerne fra FC København på Brøndby Stadion. 

'Derbyet' løber af stablen på søndag klokken 14.00.