Video : Tipsbladet
Superliga

De jagter ekstra transfer-millioner til Brøndby

Brøndby IF's har store spørgsmål at besvare denne sommer, så Brøndby igen kan række ud efter mesterskabet.

Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?

Her i juni ved klubbernes direktører og bestyrelser det dårligt nok selv før spillersalg, og i Brøndby er der store spørgsmål at besvare.

For efter en flot sæson, der bød på stor fremgang trods den afsluttende bommert i chok-nederlaget til AGF, har Brøndby chancen for igen at række ud efter DM.

Men finder de pengene, nu hvor udmeldingen fra ledelsen og ejerkredsen er et overlyds-brag af et underskud i det 18 måneder lange regnskab, der lukker 30. juni?

Det vil være meget mærkeligt, hvis Brøndby træder på bremsen efter en andenplads og med købet af Patrick Pentz – men pengene skal findes og derefter bruges klogt, nu hvor FC Midtjylland igen skruer op med udsigt til Europa-ligaspil, og FC København tørster efter revanche.

Brøndby IF
Anslået spillerbudget i 2024/25: 125
Anslået spillerbudget i 2023/24: 120

Seneste årsregnskab (2022)
Personaleudgifter: 133,2
Afskrivninger transfers: 12,6
Årsresultat: -11,9
Økonomisk styrke: Lettere uvis på kort sigt men efter alt at dømme stærk på længere sigt.
Investeringslyst: Solid, hvis der findes nye penge.
Udsigt denne sommer: Brøndbys økonomiske status bliver givetvis evalueret af ejerkredsen med den meget lange regnskabsperiode fra 1. januar 2023 til 30. juni 2024 og det meget store underskud for døren. Købet af Patrick Pentz signalerer, at Brøndby igen går efter DM eller en plads helt i toppen.

ANALYSE
Brøndby er vildt interessant at følge denne sommer.

Alt havde naturligvis været lettere, hvis man bare havde fået det ene point mod AGF og var blevet mester, hvilket nærmest havde garanteret et ligaspil i Europa til september,

Nu skal Brøndby snart finde nye penge, med mindre man sælger hamrende dyrt denne sommer, hvilket vil sige Vallys, Suzuki og Kvistgaarden.

Suzuki var forårets mand, og hvis pengene bliver meget store, kunne det være en mulighed at sælge ham.

Men alle tre? Det ville være dumt.

Brøndby bør igen række ud efter DM, og det har man signaleret ved at betale næsten 20 millioner kroner for en 27-årig spiller som målmand Patrick Pentz, der ligesom jævnaldrende Jacob Rasmussen sidste år er hentet til for at vinde nu og nok kun kan sælges med et tab.

Det virker sandsynligt, at Brøndby finder pengene fra ejerkredsen, måske med et nyt navn eller to i GFH, måske også sælger Yuito Suzuki eller Mathias Kvistgaarden, og så styrker holdet på et par pladser.

Vi har holdt vores estimat af spillerbudgettet i ro, men finder Brøndby nye penge og et par spillere, de tror på, kun budgettet godt ende højere.

Men løsningen skal nok findes inden for relativt få måneder – Brøndby har lige nu det ældste hold i Superligaen efter Hvidovres nedrykning, og det giver ingen som helst mening sportsligt eller strategisk at behandle det her som en mellemsæson, hvor man skruer ned og sparer.

Så det kan blive et drama i en allerede meget interessant anden halvdel af 2024, og Brøndby holder kortene tæt til kroppen trods alle mulige rygter siden årsskiftet.