Video : Tipsbladet
Superliga

Transfers: I deres verden er det helt vildt

Med Europa League-kvalifikation og en ny tæt Superliga-sæson forude kommer SIF efter egne standarder ikke til at holde igen med forbrug i sæsonen 2024/25.

Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?

Her i første halvdel af juni ved klubbernes direktører og bestyrelser det dårligt nok selv før spillersalg, men mange vil misunde Silkeborg IF og klubbens ledelse den position, de befinder sig i.

For som pokalvinder rykker SIF en tur i Europa League-kvalifikationen med to kampe mod Molde, og selv om det kommer til at kræve noget held, kan klubben ende i Conference League.

To gange Alexander, Lind og Busch, kan i teorien blive solgt, Pelle Mattsson har også gjort sig positivt bemærket, så selv uden pokalsejren skulle SIF som minimum overveje spillerhandler.

Silkeborg IF
Anslået spillerbudget i 2024/25: 32
Anslået spillerbudget i 2023/24: 30

Seneste årsregnskab (2023)
Personaleudgifter: 44
Afskrivninger transfers: 2,8
Årsresultat: 27,5
Økonomisk styrke: Silkeborg er stærkere end flere af holdene omkring sig men rutter ikke lige frem med pengene.
Investeringslyst: Et sted mellem sparsommelig og mådeholden.
Udsigt denne sommer: SIF skal balancere mellem at jagte Europa-succes, få en god start på Superligaen, sælge en profil eller to og igen jagte Top 6.

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Analyse
Silkeborg er kommet langt på få år, selv om de største klubber i Superligaen hver sommer køber spillere, der koster næsten et helt årsbudget i Silkeborg.

SIF betaler transfers, i nogle tilfælde flere millioner kroner som for Younes Bakiz i AaB, og selv om man ikke rammer plet hver gang, har man ramt nok til, at klubben er et mere seriøst bud på Top 6 end en nedrykker.

Det kan nærmest ikke blive bedre for en klub på den størrelse, og det er derfor, Silkeborg har skruet op for investeringerne i førsteholdet og løbende ser på, hvad man ellers skal gøre for at blive i Superligaen.

Der er ingen garanti for, at Silkeborgs profiler skal afsted denne sommer, men der er nok grunde til at skrue op for forbruget, om ikke andet for at matche rivalerne i midten – og bunden – der ikke står stille.

Silkeborg kommer under alle omstændigheder til at sige farvel til Kasper Kusk og mister nok den driftige og kløgtige Stefan Thordarson til nytår, så selv hvis man ville, kommer man næppe til at holde sig tilbage i de kommende uger.

Og ryger Lind, Busch eller Mattsson, kan det blive en decideret hektisk sommer efter Silkeborgs rolige standarder med svedige håndflader og hjertebanken, når man henter nye spillere til i et tempo, man egentlig helst vil være foruden.

SIF har, særdeles usædvanligt for en skandinavisk klub, hentet Ramazan Orazov, en spiller fra Kasakhstan, og har også vekslet et lejemål med Andreas Poulsen fra AaB til en fast aftale.