• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

- De nedprioriterer Superligaen helt vildt!

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Viaplay-eksperten er ikke imponeret over OB, som valgte ikke at spille Yankuba Minteh mod FC Midtjylland.

Af Jacob Quvang

OB's drøm om europæisk fodbold blev slukket lørdag eftermiddag, da man tabte 4-2 ude til FC Midtjylland. 

Her var OB uden den offensive talisman Yankuba Minteh, selv om profilen hverken var skadet eller havde karantæne.

I stedet skyldtes fraværet, at Yankuba Minteh er tæt på at blive solgt til en udenlandsk klub, som B.T. melder er Newcastle. Fodboldchef Björn Wesström har tidligere begrundet fraværet med, at OB er tættere på en transfer end at spille Europa. Angiveligt kan fynboerne hive 50 millioner kroner i lommen på salget af Minteh. 

Det er mange penge, men alligevel er Viaplay-ekspert og mangeårig Superliga-træner Peter Sørensen ikke fan af OB's beslutning af at spare Minteh. Det går ud over Superligaen nemlig.

- Jeg forstår godt det, de siger, men jeg er uenig i beslutningen. Jeg synes, det er en nedprioritering af Superligaen helt vildt. Muligheden for at kunne spille sig til europæisk spil i Odense. Det er længe siden, de har gjort det. Det kan jeg ikke forstå, at de ikke satser mere på.

- Der er altid en risiko for, at man bliver skadet, men man bliver det trods alt sjældent, så hvorfor skulle det ske? Og hvad nu hvis det skete? Medmindre han fik revet benet af, og det gør man trods alt sjældent i en fodboldkamp, så bliver han jo kampdygtig igen. Vi går ind i en ferie, og der er lang tid til, at Premier League starter. Jeg synes, det er for forsigtigt, vurderer Peter Sørensen til Viaplay i optakten til kampen mellem FC Midtjylland og OB i lørdags.

En begrundelse som kan ses i afspilleren over artiklen.

Uden Minteh leverede OB en glimrende offensiv præstation, men kunne altså ikke hente de tre point. Dermed slutter man som nummer otte i Superligaen.