• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Den danske pokalvinder skovler millioner ind

Foto: Getty Images

Vinderen af pokalfinalen er sikret endnu flere millioner end først antaget.

Af Ole Hoffskov

Der er æren og et trofæ på spil, når SønderjyskE og Randers FC tørner sammen i pokalfinalen kristi himmelfartsdag. Men der er i høj grad også millioner på højkant. Også flere end først antaget.

Det skriver Ekstra Bladet.

Vinderen af pokalturneringen indtræder i næste sæson i playoff-runden til Europa League og er dermed kun to kampe fra at kvalificere sig til den næstfineste klubturnering. Skulle det mislykkes, kan den danske pokalvinder glæde sig over, at det alligevel bliver til et europæisk gruppespil - nemlig i Conference League. Og det er her, at der er en del flere millioner at hente end først antaget.

Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, har tidligere estimeret, at et Conference League-gruppespil kaster cirka 20 millioner kroner af sig, men beløbet kan være dobbelt så højt.

Det vurderer Daniel Rommedahl, der bærer titlen Director of Football Operations and International Affairs i FC København. Han er samtidig medlem af bestyrelsen i klubsammensætningen ECA.

- Nu er beløbene ikke offentliggjort endnu, men for en dansk klub kommer et gruppespil i Europa Conference League til at ligge mellem 30 og 45 mio. kr. Og det er bare pengene fra UEFA. Nogle har forsøgt at tale Europa Conference League ned og kaldt det en Mickey Mouse-turnering. Som dansk klub ville det være arrogant, hvis ikke man syntes, at det var meget gode penge at få ind, siger Daniel Rommedahl til Ekstra Bladet.

Hverken Randers FC eller SønderjyskE har tidligere været kvalificeret til et europæisk gruppespil. SønderjyskE var snublende nær i 2016, men blev i de døende minutter slået ud af Sparta Prag. 

Pokalfinalen spilles 13. maj klokken 15.00 på Ceres Park i Aarhus. Morten Krogh skal dømme finalen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020