Video : Tipsbladet
Superliga

Der tjente energibundtet måske 50 mio til AGF

Tipsbladet sætter fokus på pokal-semifinalen mellem AGF og FC Nordsjælland.

AGF-FC Nordsjælland 1-0 (0-0)

1-0 Gift Link (90+3)

Kampens bedste:
Den elektriker, der i sidste sekund fik liv i lyset på stadion, så vi slap for en aflysning, er naturligvis Man-Of-The-Match.

AGF
For AGF's fodboldhold gav Gift Links den fuld gas, ligesom han gjorde i det første opgør i Farum for små to uger siden.

Links var i pokalfinalen hjemme i Sydafrika, som han vandt med Cape Town City, og som han sagde Tipsbladet op til kampen i Farum, var det en drøm at komme i finalen med AGF.

Det kommer han nu efter en særdeles energisk indsats, hvor han både skabte chancer, toppedes med FCN-spillere og blev symbolet på den energi, AGF kom med efter en bekymrende jævn århusiansk kamp samme sted fire døgn forinden mod FC Midtjylland.

Han fik også med nød og næppe presset Andreas Schjelderup til at skubbe bolden på stolpen i stedet for i mål, da FCN for en sjælden gangs skyld nedbrød AgF's forsvar med 20 minutter igen.

Og så, i tillægstiden, bragede han bolden i kassen, da FCN kastede alt frem og blottede sig for kontraer.

På den måde kan Gift Links i sidste ende have tjent mindst 50 millioner kroner til AGF, hvis de skulle vise sig at komme i et europæisk gruppespil – i år giver pokalen en billet til Europa League-kvalifikationen i stedet for Conference League.

FC Nordsjælland
Andreas Schjelderup har været god i 2024, og han forsøgte ihærdigt igen, denne gang dog uden at bryde AGF's kompakte defensiv ned.

Kampens værste:
Det lignede en lille svinestreg, da Christian Rasmussen tacklede og nedlagde Mats Knoester ude over sidelinjen. Den fik forståeligt nok AGF'erne op i det røde felt og størstedelen af stadion til at efterlyse et rødt kort i stedet for det gile, den ellers dygtige FCN-spiller fik.

Kampens detalje:
Nærmest hele stadion stod op de første 25 minutter af kampen. Lettelsen og glæden over, at noget så simpelt og samtidig kompliceret som fire lysmaster fungerede igen, satte sig tilsyneladende i Århus, selv om spillet i sig selv ikke var specielt ophidsende i de 25 minutter eller for den sags skyld hele 1. Division.

Der er intet som en lille krise, større, hvis man spørger samtlige AGF-ansatte og elektrikere på stadion, der kan give lidt ekstra sammenhold.