• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

- Der var for meget fokus på det i FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken mener, at FC Københavns fokus på spillersalg var en af grundene til hans fyring i klubben.

Af Victor Risager

Langt størstedelen af klubber i Danmark og de øvrige skandinaviske lande har et erklæret mål om at udvikle unge spillere og efterfølgende sælge disse spillere til større adresser for store millionbeløb.

Det har eksempelvis FC København, FC Midtjylland og FC Nordsjælland også gjort meget af i de seneste år, men ifølge førstnævntes tidligere træner Ståle Solbakken kan det også blive et for stort fokus i klubbene.

I hvert fald mener den tidligere FC København-træner, at der kom for meget fokus på spillersalg i hans sidste periode i klubben.

- Der var for meget fokus på det i FCK, efter min smag. Spillersalg var en af ​​grundene til, at jeg blev fyret af den nye ejer der. Jeg synes, at den forretningsmodel, vi havde i slutningen af ​​min tid der, var udløbet, fortæller Ståle Solbakken til Nettavisen og uddyber:

- De krævede, at de solgte for over 100 millioner kroner netto om året, og samtidig skulle vi vinde ligaen og komme langt i Europa. For mig holdt det ikke helt. Det var ikke realistisk at kombinere. Fokusset på salg blev alt for stort.

Ståle Solbakken blev fyret i FC København i efteråret 2020.

De beløb, spillerne bliver solgt for, bliver også større og større. I sommer blev både Kamaldeen Sulemana fra FC Nordsjælland og Mohamed Daramy fra FC København solgt for beløb, der nærmede sig eller oversteg 100 millioner kroner.