Foto: AGF
Superliga

Derfor er Mikkel Duelunds aftale i AGF så kort

Mikkel Duelund er ikke lejet, selvom der kun er tale om en halvårig aftale, fastslår AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Få dage før transfervinduets lukning hentede AGF den offensive midtbanespiller Mikkel Duelund hjem til dansk fodbold, men i første omgang kun for en kort overgang. Som “De Hviie” selv formulerede det, har de “skrevet kontrakt med ham frem til udgangen af sæsonen”.

Efterfølgende opstod noget forvirring. Var der tale om en lejeaftale, siden aftalen var så kort, og siden hans aftale med Dynamo Kiev udløber i sommeren 2024? 

Men nej, det er der ikke, fastslår Stig Inge Bjørnebye, der er sportschef i AGF. 

- Han er ikke lejet. Han er en fri spiller, og derfor kunne vi hente ham, siger han til Tipsbladet og uddyber:

- Hans kontrakt blev sidste sommer suspenderet i et år, så han teknisk set er en fri spiller i dette år (2022/23-sæsonen, red.). Det år, de fjernede fra kontrakten på grund af suspenderingen, har de så tilføjet kontrakten med Dynamo Kiev, så han har kontrakt i 2023/24-sæsonen med dem. 

Fordi Duelunds kontrakt med Dynamo Kiev altså genoptages til næste sæson, kunne AGF altså ikke skrive en længerevarende aftale med ham nu uden først at købe ham fri.  

Suspenderingen af kontrakten for 2022/23-sæsonen blev muliggjort for alle spillere i russiske og ukrainske klubber af FIFA i sommer, efter at Rusland begyndte at invadere Ukraine i foråret.

Til gengæld skal Duelund altså - som det ser ud lige nu - tilbage til Dynamo Kiev til sommer. I og med at der stadig er krig i Ukraine, er det imidlertid uvist, hvad der kommer til at ske med spillere som Duelund, der er på kontrakt i Rusland eller Ukraine. Der skal FIFA afgøre, om spillerne skal tilbage, om muligheden for at suspendere sin kontrakt skal forlænges, om spillerne skal kunne ophæve helt, eller om der skal noget helt fjerde til. 

Uanset hvad, glæder Stig Inge Bjørnebye sig over at have sikret sig Mikkel Duelund for resten af sæsonen.   

- Han havde en ekstremt stor motivation for at komme tilbage og spille for AGF og også en sult for at opnå en af sine drømme ved at spille for klubben. Det, kombineret med at han var tilgængelig, gjorde det til en nem beslutning at hente ham.

- Det er også en spiller, vi har prøvet at tiltrække før, men det har ikke været muligt før nu. Og forhåbentlig bliver det en længerevarende aftale, siger AGF-bossen.

Mikkel Duelund, 25 år, kan få debut for AGF, når "De Hviie" indleder foråret mod AaB fredag den 17. februar. Han kan spille sin første kamp på Ceres Park ugen efter, når AGF tager imod Silkeborg IF.