• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Derfor er Superligaen sat på pause

Derfor er Superligaen sat på pause
Illustration

Det er ene og alene af hensyn til de danske hold i europæiske turneringer, at Superligaen ligger stille i denne weekend.

Af Sebastian Stanbury

Der er Premier League, Bundesliga- og La Liga-premiere i weekenden, men fem runder inde i Superligaen tager ligaen sig en pause.

Der bliver spillet nul kampe i den bedste danske række i denne weekend, selv om der ikke er landskampe, hvilket normalt er årsagen, når Superligaen tager sig en slapper.

I stedet er det for at tage hensyn til de danske klubber, der spiller i Europa. Det er i den kommende uge, at det endelige kvalifikationsslag om deltagelse i de europæiske turneringer skal stå, og de resterende tre danske klubber, FC København, AaB og FC Midtjylland, kan altså nu tage det roligt i weekenden.

- For at give de danske klubber i EL og CL bedre forhold. Der er CL/EL playoff i ugen før og efter den weekend, tweetede DBU i juli som svar på et spørgsmål om, hvorfor der ingen kampe var i uge 33. 

- Klubberne har bakket op om at placere en Superliga fri-weekend d. 22-24 august, skrev unionen i et uddybende tweet.

Dermed slipper Superligaen også for en runde, hvor der ville blive spekuleret i, om de tre europæiske deltagere ville bruge reserver for at spare stamspillerne til Europa, ligesom de tre klubber ikke skal spille en Superliga-kamp med Europa i baghovedet.

Til gengæld får AaB, FC København og FC Midtjylland de bedst mulige forberedelser til returkampene mod henholdvis APOEL, Leverkusen i Champions League-playoff og Panathinaikos i Europa League-plyoff.