• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Derfor træner Ajax-talent med i Superliga-klub

Foto: Getty Images

AC Horsens har fint besøg i øjeblikket, men det trækker ikke umiddelbart op til et skifte.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I en alder af 16 år og med blot ni Superliga-kampe på cv'et røg Jeppe Kjær fra AC Horsens til Ajax i sommeren 2020.

Samme forår blev han Superligaens yngste målscorer, hvilket er blevet overgået af Roony Bardghji siden, og brillerede med flotte afleveringer og teknisk formåen på et meget højt niveau.

Efter skiftet til Ajax er formkurven dog stagneret, og nu udløber kontrakten med den hollandske storklub til sommer. Lige nu er han tilbage i AC Horsens, og hvad han laver der, kan klubbens sportschef Niels Erik Søndergaard fortælle til Tipsbladet.

- Hans forældre bor i byen og han har fået lov at tage hjem på en ferie nu her. Så har han fået lov til at gå og holde sig lidt igang. Han har lavet en aftale med en af vores akademitrænere, hvor han så i formiddag trænede med, siger sportsdirektøren, der kalder besøget for en ren og skær "vennetjeneste".

Med Jeppe Kjærs baggrund som AC Horsens-spiller og et halvt år tilbage af aftalen med Ajax, så er det svært ikke at spekulere i et skifte hjem til Superliga-klubben, hvor den 18-årige tekniker fik sit gennembrud.

- Indtil videre har han kontrakt med Ajax indtil sommer, og så kan vi ikke gå ud og kommentere på, hvad vi har af ønsker og intentioner. Hvis det skulle blive aktuelt, så tager vi det med klubben og med ham, siger Niels Erik Søndergaard til Tipsbladet.

Jeppe Kjær har blot fået to indskifter for Jong Ajax i denne sæson, hvor han også har optrådt tre gange på U21-holdets Youth League-mandskab. I AC Horsens scorede han et mål og leverede tre assists i 11 kampe.

I afspilleren ovenfor kan du se Jeppe Kjærs scoringe, der dengang gjorde ham til Superligaens yngste målscorer nogensinde.