Video : Tipsbladet
Superliga

- Det er et groft karaktermord!

Viaplay-ekspert Peter Sørensen kalder Lyngbys kommunikation for at karaktermord af Magne Hoseth.

- Det kom bag på os, at han var så ekstremt introvert, som han var.

Sådan sagde Lyngby-direktør Andreas Byder blandt andet til Viaplay, da han søndag forklarede over for Viaplay, hvorfor man har valgt at fyre træner Magne Hoseth efter kun 50 dage.

Lyngby-ledelsen har generelt været utroligt ærlige omkring hele forløbet, og man tager selv skylden for det store dårlige stykke arbejde, man har udført, da Freyr Alexanderssons erstatning skulle findes. 

Men kan man godt være for ærlig? 

Det mener Viaplay-ekspert Peter Sørensen, der i programmet Onside kalder Lyngbys kommunikation for et karaktermord af Magne Hoseth. 

- Jeg er først og fremmest helt enig med Andreas Byder i, at det er et amatøragtig stykke arbejde, de har lavet i den her rekruttering, når de kan tage så meget fejl.

- Dernæst synes jeg, at det ærligt talt er skændigt at karaktermyrde en træner, som man har taget ind, og som har taget sin familie men ned for at gøre et længerevarende stykke arbejde for en klub.

- De udstiller ham på alverdens leder og kanter – ikke mindst her, hvor de siger, han var utydelig og ekstremt introvert, siger Peter Sørensen i en alvorlig tone. 

Den tidligere Silkeborg- og AGF-træner mener, at karaktermordet gør det meget sværere for Magne Hoseth at finde jobs fremover. 

- Hvis man ikke ved, hvad et karaktermord betyder, så betyder det, at man piller alle de elementer ud af en træner, som er helt afgørende for, at han kan lede en gruppe som f.eks. en flok fodboldspillere.

- Yderligere siger de, at det ikke kun er staben, der ikke kan arbejde med ham. Det er også spillerne, og at der til sidst ikke var nogen udvej.

- Det er godt nok groft. Det er også groft, når man er opmærksom på, at han kun er ét år gammel i jobbet som cheftræner. I Klaksvik, som er et hold, der kan vinde uden træner. Så jeg ved ikke, hvad de skal bruge de referencer til.

- Jeg synes ikke, at det tjener nogen vel, at man sender en træner ud af sin klub, der har været et mega fejlcast begået af en selv, med en markant forringet mulighed for at få jobs igen, siger Peter Sørensen i Onside. 

Lyngby tabte søndag 2-4 til Hvidovre efter en forfærdelig anden halvleg.