• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

- Det er jo en noget atypisk situation

Foto: Getty Images

Lars Friis er glad for jobbet som cheftræner i Viborg FF. Et job, han erkender, han har fået under nogle specielle omstændigheder.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Viborg FF har ansat Lars Friis som cheftræner, og han afløser Jacob Neestrup, der er vendt tilbage til sit gamle job som assisterende træner i FC København.

Jacob Neestrup overlader et Viborg FF-mandskab, som er på førstepladsen i Danmarks næstbedste række, og dermed skal Friis forsøge at følge op på forgængerens succes i domkirkebyen.

Sådan forholder det sig sjældent i et nyt trænerjob.

- Det er jo en noget atypisk situation. Normalt når man skifter træner, er det, fordi noget ikke har fungeret. Det er jo det helt modsatte nu. Det har fungeret rigtig godt, og man har præsteret rigtig godt. Normalt kommer man ind med et koncept og siger, at ”nu er det sådan her, vi gør det,” men jeg har jo nikket ja til, at den vej, vi er kørt ud ad, fortsætter vi med at køre på, siger Lars Friis til Tipsbladet.

Han føler sig allerede godt tilpas i Viborg FF.

- Jeg er kommet til en klub, hvor der er nogle gode mennesker, som har nogle rigtig gode værdier. Så det har været nemt at træde ind på ledelsesgangene og i staben. Og der står jo en spillertrup, der rigtig gerne vil det her, og som også har medvind. Så der er positive vinde, og de vil rigtig gerne træne. De træner rigtig godt. Når der står en ny cheftræner, vil man også gerne vise sig lidt frem, siger Friis og tilføjer:

- Der er måske nogen, der ikke har spillet så meget, som gerne vil gribe chancen, og der er nogen, der gerne vil blive ved med at gøre det. Jeg er kommet med nogle små justeringer, og det har de taget godt imod. De første dage er fløjet afsted, men de har været suveræne.

Du kan læse hele interviewet med Lars Friis i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også et interview med AC Horsens nye cheftræner Jens Berthel Askou, en stille fodboldsnak med Lykke Friis, et tema om presspil - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020