Video : Tipsbladet
Superliga

- Det er lige sindssygt hver eneste gang

Tipsbladet har mødt Mathias Kvistgaarden til en længere snak, og her taler Brøndby-angriberen om den gulddrøm, der lever på Vestegenen. Han sætter også ord på nogle hårde måneder i Brøndby, som har måttet tage afsked med to medarbejdere, der døde alt for tidligt.

BRØNDBY (Tipsbladet): Mathias Kvistgaarden bor på Vestegnen, handler i Rødovre Centrum og er angriber for Brøndby IF, som han har tørnet ud for, siden han var 12 år.

Hvis man stikker en nål i overarmen på ham, kommer der sikkert også blå-gult blod ud af årerne.

En tur i Rødovre Centrum kan godt kaste lige vel meget opmærksomhed af sig til Mathias Kvistgaardens smag, men alt i alt har angriberen ikke det mindste at brokke sig over, da Tipsbladet møder ham på et solbeskinnet Brøndby Stadion.

Netop Brøndby Stadion har været 21-årige Kvistgaardens hjemmebane hele karrieren indtil videre, og han beskriver det som en drøm, der gik i opfyldelse, at han var ét af de Masterclass-talenter, der var dygtig nok til at slippe igennem nåleøjet og blive en profil på førsteholdet i hjerteklubben.

- Klubben er vokset ind under huden på mig. Jeg elsker den her klub, og jeg vil gøre alt for Brøndby IF. Fællesskabet herude er unikt, og det føles som en stor familie, siger Mathias Kvistgaarden og tilføjer:

- Ligegyldigt, hvor jeg kigger hen, om det er på lægterne, internt i klubben eller et tredje sted, oplever jeg folk, der vil dø for klubben.

Det med at dø for klubben er en velkendt talemåde, men måske også lige at stramme den en kende, hvis det nu virkelig gjaldt. Desværre har netop døden været alt for tæt på Brøndby IF i denne sæson, hvor solen ellers har skinnet over Vestegnen.

I november døde klubbens sikkerhedschef Mickel Lauritsen og et par uger senere døde Kim Frandsen fra Brøndbys salgsafdeling. To hændelser, der naturligvis lagde en alvorlig dæmper på den gode stemning i Superliga-klubben.

- Det var svært, og det var hårdt, men jeg synes, vi fik sagt farvel på en god måde. Det er aldrig sjovt som spiller at skulle gå på banen med et sort bind på armen, det er ikke noget, man ønsker for nogen, og vi gjorde det to kampe i træk. Det var en meget hård situation.

- Vi gik på banen og gav alt, for vi vidste, at det var det, de ville have ønsket, at vi gjorde. Det var to, der levede og åndede for klubben, og jeg er sikker på, at de stadig er her omkring klubben på en eller anden måde, lyder det fra Mathias Kvistgaarden.

Havde det svært under Niels Frederiksen
Den 21-årige Brøndby-angriber har scoret seks mål og lavet fem assists i denne sæson - han ville gerne have bidraget mere, men det er okay, konstaterer han.

Mathias Kvistgaarden er startet inde i 17 ud af 19 Superliga-kampe i denne sæson, og det er med til at understrege hans betydning for de blå-gule. Det er imidlertid en rolle, han har skullet kæmpe for.

I tiden under Niels Frederiksen blev der ikke set Kvistgaardens vej.

- Jeg var igennem mange hårde perioder under Niels Frederiksen. Han var en rigtig dygtig træner, som jeg godt kunne lide, og jeg værdsatte, at han altid var ærlig og forklarede mig, hvorfor jeg ikke spillede. Den periode lærte jeg meget af – ikke mindst mentalt – og jeg er sikker på, at det er noget, jeg nyder godt af nu.

- Da Jesper Sørensen blev cheftræner, sagde han til mig, at han gerne ville bruge mig. Jeg fik også ny position og bliver nu bragt lidt mere i nogle situationer, som måske passer mig bedre, lyder det fra angriberen. 

Vil vinde mesterskabet
Når Mathias Kvistgaarden og holdkammeraterne kigger på tabellen, er Brøndby lige nu på førstepladsen, og alt tyder på, at Jesper Sørensens tropper for alvor kommer til at blande sig i mesterskabskampen i denne sæson - hvis det hele kulminerer, står Brøndby øverst på skamlen i maj.

Det gjorde Brøndby også for tre år siden, og dengang var Mathias Kvistgaarden med, men kun i en statistrolle. To meget korte indhop blev det til i Brøndbys mesterskabssæson. Nu kæmper han om guldet som en profil hos de blå-gule.

- Vi har et mål om, at vi skal gå hele vejen. Det er drømmen for os alle sammen, men når det er sagt, så er det ikke det, vi kigger efter lige nu. Man skal passe på med, hvad man siger, og jeg kan kun tale på mine egne vegne – og jeg vil gerne sige, at jeg som gammel Brøndby-dreng håber at vinde Superligaen. Det er en kæmpe drøm for mig at kunne løfte trofæet, siger Kvistgaarden.

Foreløbig handler det for Brøndby IF om at sikre sig førstepladsen i grundspillet, og derefter venter et slutspil med intensitet på banen og knald på lægterne. Hvordan det går på banen, tør Mathias Kvistgaarden ikke spå om, men han er sikker på, at de blå-gule trækker det længste strå på tribunen.

- I Brøndby er støtten altid den samme – om vi er uden for top seks eller på førstepladsen. Den opbakning, vi får, er next level, og sådan er det hver gang på ude- og hjemmebane. Det er lige sindssygt hver gang, og jeg får et chok over det hver gang, siger han og tilføjer:

- Når vi spiller på udebane, og det regner, står der altid 3.000 mennesker og synger til os. Det er oplevelser, jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme.

Tiden må vise, om sæsonafslutningen bliver lige til glemmebogen, eller om der venter en stor triumf lige om hjørnet for Mathias Kvistgaarden og holdkammeraterne. 

Loading Poll...