Video : Tipsbladet
Superliga

Vanvittigt at AC Milan lod FCM købe Darío Osorio

Tipsbladet sætter fokus på Superliga-topbraget mellem FC Midtjylland og FC København.

HERNING (Tipsbladet)

FC Midtjylland-FC København 2-2 (2-1)
0-1 Andreas Cornelius (11')
1-1 Cho Gue-sung (20')
2-1 Darío Osorio (41')
2-2 Kevin Diks (90+4')

Kampens bedste:
FC Midtjylland

Nu er det ikke ligefrem sådan, at det genrejste AC Milan fremstår som de rene idioter efter et mesterskab og en retur til toppen af Serie A de seneste år.

Men trænerne og sportsdirektøren på Milanello må have fået en dårlig espresso den dag for 15 måneder siden, hvor de lod Darío Osorio og hans agent rejse hjem til Chile fra en prøvetræning uden en kontrakt og en transferaftale med Universidad (Ok, AC Milan bød cirka det samme som FC Midtjylland, men stadig).

HOLD. NU. FAST. Hvor er Darío Osorio en god fodboldspiller.

Den 20-årige chilener gjorde, som det passede ham både på kanten, og når han trak ind i banen og fandt pladsen.

Man kunne næsten se euro- og pund-tegnene på flere af FC Midtjyllands topbosser i pausen, da Tipsbladet hilste på, og det forstår man så sandelig. Uanset, hvordan den her sæson ender for FC Midtjylland, er Darío Osorio på rekordtid ved at spille sig ind som et af de varmeste unge transfernavne i Superligaen.

Guldkampen er overhovedet ikke lukket, ikke tilnærmelsesvis med 21 point at spille om, Men Darío Osorio kan i den her form være manden, der gør forskellen, nu hvor Brøndbys fænomenale Nicolai Vallys og FCK's overflødighedshorn af dygtige, offensive navne er falmet på det seneste.

FC København
Han er ikke på tidligere tiders niveau, men Andreas Cornelius fik scoret og givet FCK's hold noget fysisk tyngde, der på en heldig dag havde kastet tre point af sig.

FC Midtjyllands forsvar havde det i perioder svært uden Sverrir Ingi Ingason, og taktisk var det fint set at starte med 'Corner' og spille på hans styrker.

Kampens værste:
FC Midtjylland
Fighterviljen fejlede intet, men det var i perioder til at få øje på, at Sverrir Ingi Ingason ikke var derinde i FC Midtjyllands midterforsvar, hvis man kiggede godt efter, for eksempel på FCK's offensive dødbolde, der var gode i dag.

Juninho gav sit bedste og kom i vejen for en del, men andre gange manglede han i nogle situationer den kølighed, der kendetegner islændingen.

FC København
Gæsterne var jo egentlig ikke dårlige og var primært på hælene indtil de sidste sekunder på grund af en helt igennem forrygende Darío Osorio, der leverede nogle af de flotteste detaljer set i Herning i flere år, ligesom hans holdkammerater leverede en helstøbt holdindsats og spillede noget af deres bedste angrebsfodbold i 2024.

Men Elias Achouri havde en helt igennem grå dag på kontoret mod en veloplagt Henrik Dalsgaard og var heller ikke ligefrem en stor og klippefast støtte til sine hårdt prøvede forsvarskolleger, der ikke det mindste kunne tæmme Darío Osorio fra dennes udgangspunkt ovre i Achouris side.

Kampens detalje:

Er det indbildning, eller står wiren, der holder målhjørnet oppe nede ved udbaneafsnittet, stadig og vibrerer lidt?

Darío Osorios halvflugter HELT op i krogen bag en prisgivet Kamil Grabara er sjældent set smukkere i de 20 år, MCH Arena har stået her i den sydlige udkant af Herning nær motorvejen – ja dem med lidt år på bagen som Tipsbladets udsendte kan måske huske lignende konge-scoringer fra vis Mohamed Zidan.

Osorio viste igen adskillige prøver på, at det altså ikke kun er brasilianere og argentinere, der kan have sublim boldkontrol og sparketeknik i Sydamerika – og det her mål må ligge højt på listen over kandidaterne, når årets mål i Superligaen skal kåres om lidt over en måned, ligesom Osorio også skabte det meste af FCM's udligning for egen fod.