• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

- Det er sindssygt hårdt for os alle sammen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland har haft stor succes i de få år, klubben har eksisteret. Men lige nu er der modgang på den korte bane, og det gør ondt på klublegenden Claus Steinlein.

Af Kenneth Jensen

De fik en tiltrængt sejr, da det søndag blev til 2-1 over OB på en sen scoring af brasilianske Charles, og dermed fik Thomas Thomasbergs FC Midtjylland lidt gang i det igen, efter klubben har været gennem nogle hårde uger. 

Guldkandidaterne fra Ikast og Herning kan se tilbage på mange års succes og optur, og siden Matthew Benham kom ind i klubben, er det blevet til tre mesterskaber og tre pokaltitler.

Men i disse måneder ruller det ikke helt for den storsatsende klub, der i sommer blev købt af Heartland - Anders Holch Povlsens selskab.

Til podcasten Sort Snak fortæller administrerende direktør Claus Steinlein om den svære tid, FC Midtjylland er i. 

- Det er rigtig, rigtig hårdt. Det er det for alle ansatte. Som med fans, der holder med Midtjylland, skal man huske, at der er mange, inklusiv mig selv, der har været med klubben siden 1999. Når man er i en periode som den her, sover man lidt mindre, fordi man så gerne vil have det til at lykkes. Det har hele regionen fortjent. Det har reelt været 25 års optur med nogle få nedture som i 2012-14. Men dengang havde vi ikke budgettet til det, og vi var et andet sted, siger Claus Steinlein i podcasten og forklarer:

- Så det er første gang, vi har en krise, hvor vi reelt burde ligge et andet sted (i tabellen). Hvor vi ikke overperformer, som vi egentlig har gjort i 23 år i forhold til økonomi. Det er sindssygt hårdt for os alle. Nogle gange kommer vi også til at overtænke hver eneste detalje, fordi vi så gerne vil tilbage på sporet og have det til at lykkes. Vi vil så gerne gøre hele regionen stolt. Og jeg kan love lytterne, at det ikke er, fordi der ikke bliver lagt blod, sved og tårer fra alle FC Midtjylland-ansatte, for det betyder mindst lige så meget for os som for alle fansene.

Claus Steinlein fortæller videre, at det giver grå hår, at han og FC Midtjylland lige nu ikke kan få det til at spille på den korte bane. Men han kan samtidig glæde sig over, at det går godt på den lange bane, hvor man blandt andet har fået gang i samarbejdet med CD Mafra.

FC Midtjylland ligger nummer fem i Superligaen - otte point efter topholdet FC København.

I sidste sæson endte FCM som nummer syv.