• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af SL: Brutalt for Jesper Hansen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligarunden bød på masser af drama, og vi er klar med rundens vigtigste pointer.

Af Kenneth Jensen

Der var drama de fleste steder søndag, så alt var faktisk, som det plejer at være i dansk fodbolds bedste række.

Brøndby er tilbage på førstepladsen i Superligaen, efter man slog ærkerivalerne FC København, og FC Midtjylland samtidig tabte hjemme til AGF. Og i den anden ende af tabellen fortsatte Lyngbys jagt mod redning, da man besejrede Randers.

Jo, der er nok at tage fat på, og det gør vi herunder.

Lyngby har gang i the great escape

Hvad foregår der lige? Lyngby Boldklub har vundet tre kampe i træk. Ni point er hentet. De ni point er mere, end Lyngby hentede i de foregående 17, og dermed har klubben for alvor bragt sig i spil i forhold til redning.

Søndag scorede Magnus Kaastrup til sidst i opgøret mod Randers, og han reddede yderligere to point i land til Lyngby, der nu bare har fem point op til AaB på 10. pladsen og seks til FCN på 9. pladsen.

Har vi undervurderet Lyngby? Kan Carit Falchs mandskab redde sig? De kommende kampe er opgør mod FC Nordsjælland og AC Horsens, inden man går over til slutspillet. Kig jer over skulderen, AaB, FCN og Vejle.

Brøndby bliver ved

Selv om konkurrenterne på papiret har bedre trupper, er det Brøndby IF, der ligger på førstepladsen i Superligaen. Klubben vandt søndag over FC København med 2-1, og dermed er Niels Frederiksens mandskab tilbage på førstepladsen.

Der er snart spillet to tredjedele af sæsonen, og nu er det ikke længere et spørgsmål, om Brøndby kan vinde guld. Nu er det et spørgsmål, om de vinder guld. De viste igen søndag, at de har kvalitet nok i begge ender af banen til at gå hele vejen. 

Det samme kan i øvrigt siges om AGF, der har stor styrke i defensiven og en dygtig målscorer i Patrick Mortensen. Slutspillet bliver hårdt og afgjort på marginaler, og både AGF og BIF kan gå hele vejen.

Brutalt for Jesper Hansen

Han kom lige fra sin bedste kamp i foråret, og vi fandt tilmed plads til Jesper Hansen på Rundens Hold, selv om FCM tabte til Lyngby, og keeperen lukkede to mål ind. Alligevel var han bænket til fordel for konkurrenten Jonas Lössl, da FC Midtjylland søndag tabte med 0-1 til AGF.

Selvfølgelig er konkurrencen hård i FCM-målet, og Jonas Lössl er ikke hentet retur fra Premier League for at sidde på bænken, men det var alligevel et brutalt signal at sende til den 35-årige målmand, der har været en god og stabil keeper gennem flere år for FCM.

For nederlaget mod Lyngby var ingenlunde Hansens skyld, men han kommer på en måde til at fremstå som syndebuk, når ændringen i målet laves til den efterfølgende kamp. Der er andre kampe, hvor Jesper Hansen har vist svaghedstegn, og hvor man kunne have skiftet keeper til den efterfølgende kamp, men det er kampe, FCM ikke har tabt.

Der er nok aldrig et godt tidspunkt at skifte på, men det ændrer ikke ved, at det var brutalt for Jesper Hansen, der måske må se sine drømme om EM forsvinde. Og nu ligner det altså, at pladsen i målet er Jonas Lössls i resten af foråret, mens Jesper Hansen skal finde en ny arbejdsgiver til sommer, hvis han vil væk fra bænken. Også selv om Brian Priske taler om åben konkurrence på målmandspositionen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus