• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Det lærte vi af SL: Skylder RFC en undskyldning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk ser nærmere på endnu en begivenhedsrig Superliga-weekend.

Af Anders Dehn

Der var to uafgjorte i nedrykningsspillet, FC Midtjyllands snublen mod Randers, Brøndby IF's ditto mod FC København og AGF's cementering af fjerdepladsen.

30. spillerunde af Superligaen gav endnu en gang masser af interessante kampe. Her er, hvad vi lærte af weekendens opgør.

Mange skylder Randers en undskyldning
Forud for runden kunne man få det indtryk, at FC Midtjylland var så godt som sikre på at hente tre point mod Randers FC. Sidstnævnte var afskrevet på forhånd.

Argumenterne for det var da også til at få øje på: Randers havde ikke slået FCM i 22 kampe på stribe, og holdet kom direkte fra en stor fejring af pokaltitlen torsdag. Desuden havde det ikke det store at spille for.

Men Randers gjorde alle dommedagsprofetierne til skamme og fik 1-1 med fra Herning. Det var endda tættere på kronjysk udesejr end på midtjysk hjemmesejr. Det er godt gået under omstændigheder - og et kostbart pointtab for FC Midtjylland

Lindstrøms dumhed kan koste dyrt
Jesper Lindstrøms udvisning mod FC København gjorde det ikke alene svært for Brøndby at komme tilbage i søndagens derby. Det kan også ende med at udløse en skæbnesvanger karantæne.

For Lindstrøm har fået to karantænedage for sin stempling på Rasmus Falks læg, og dermed kommer han ikke i aktion igen i denne sæson. Brøndby kunne ellers godt have brugt deres store kreatør i opgørene mod AGF og FC Nordsjælland, hvor FC Midtjyllands to points forspring skal hentes, og mesterskabet afgøres.

Samtidig skal man selvfølgelig huske på, at Brøndby aldrig havde været en del af mesterskabskampen, hvis det ikke var for Lindstrøms 10 mål og 10 målgivende afleveringer.

AGF er på rette spor
Ifølge David Nielsen er AGF i fuld gang med at genopfinde sig selv som hold. Tidligere har det handlet meget om kraft og intensitet, men fremover skal det være bedre til at spille bolden rundt.

De principper prøvede AGF af i søndagens kamp mod FC Nordsjælland, og at dømme ud fra dét opgør er holdet på rette vej. Det vandt nemlig 3-1 og cementerede dermed fjerdepladsen.

AGF kan endda stadig nå at overhale FC København på tredjepladsen og dermed slippe for Europa-playoff mod nummer syv. Det kræver dog, at man henter fem point på FCK i sæsonens to sidste spillerunder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020