Afsløring: Får Andreas Schjelderup til småpenge
Foto: Getty Images
Superliga

Afsløring: Får Andreas Schjelderup til småpenge

Det er ikke alverden, FC Nordsjælland ifølge Tipsbladets oplysninger skal have op af lommen for at leje Andreas Schjelderup i Benfica i resten af sæsonen.

FC Nordsjælland havde en aktiv sidste dag i transfervinduet, hvor Andreas Schjelderup og Christian Rasmussen kom til på lån fra henholdsvis Benfica og Ajax.

I de sidste døgn blev et par spillere fra truppen udlejet, mens der var bud efter flere andre spillere, men selvom FCN nu går ind til sæsonen med en i offensiven særdeles bred trup, som nok er den dyreste i klubbens historie, er det ikke Schjelderup-aftalen, der torpederer budgettet.

Ifølge Tipsbladets oplysninger skal Benfica ikke have fået noget leje-gebyr for at udleje nordmanden, som Benfica ellers kunne have forsøgt at sælge med indtil flere tilbud på hånden.

FC Nordsjælland betaler størstedelen af Schjelderups løn, som naturligvis er højere, end hvad man sædvanligvis får i Farum, og det kommer til at koste FCN noget, der ligner fire millioner kroner indtil udløb 30. juni næste år, som Tipsbladet forstår det.

Andreas Schjelderup fik en femårig aftale i Benfica og kostede portugiserne 75 millioner kroner plus op til 37 millioner kroner i præstationsklausuler, alt efter hvordan Benfica og Schjelderup klarer sig sammen.

Noget af det, der trak handlen indtil fredag aften kort før deadline, var, at Benfica ifølge Tipsbladets oplysninger i en uges tid havde forsøgt at få andre aktører på banen, som eksempelvis FC København, der ud over lønnen også ville betale Benfica et million-gebyr for lejeaftalen. 

Der er i første omgang lagt op til, at Andreas Schjelderup skal tilbage til Benfica og konkurrere om pladserne igen fra begyndelsen af sæsonen 2024/25.

Benfica råder over stærke navne som Goncalo Guedes, Rafa og Ángel Di María til kantpladserne, og klubben har som altid flere gode spillere på vej fra ungdomsafdelingen.

Benfica skal stadig skylde FC Nordsjælland for en del af transferen fra i januar.

Til sammenligning vil Marcus Ingvartsen koste et godt stykke over 10 millioner kroner i spillerbudgettet i denne sæson med afskrivning på transferen fra Mainz og lønnen som bærende spiller i FC Nordsjælland.

Andreas Schjelderup nåede i sit første ophold i FC Nordsjælland 56 førsteholdskampe og at score 17 gange, en stor del af disse i 2022.

Læs mere om Marcus Ingvartsens skifte og den mulige kobling til ejernes nye MLS-hold San Diego FC her.