Det sker der, hvis Lyngby går konkurs: Kan afgøre mesterskabet
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Det sker der, hvis Lyngby går konkurs: Kan afgøre mesterskabet

Lyngby Boldklub er i alvorlig fare for at gå konkurs. Her ser tipsbladet.dk på, hvilke konsekvenser det får for klubbens kampe og Superliga-tabellen, hvis det sker.

Lyngby Boldklub nærmer sig konkurs. Konklusionen kan ikke være anderledes, når man læser formand Torben Jensens pressemeddelelse tidligere på dagen. Her gjorde han det klart, at hovedaktionæren, det tidligere Hellerup Finans, ikke kan hjælpe den økonomisk trængte klub.

Situationen er "meget presset" for Lyngby, slog formanden fast, og der er ikke penge til at betale de ansatte deres kommende løn. Skulle Lyngby gå konkurs, får det ikke kun konsekvenser for klubben selv. Det gør det også for resten af Superligaen.

For Lyngbys resterende kampe bliver i givet fald aflyst, og modstanderne dømmes som sejrherrer. Dog bliver klubbens hidtidige resultater stående, og det betyder blandt andet, at en eventuel Lyngby-konkurs kan afgøre det danske mesterskab.

FC Midtjylland har således allerede mødt Lyngby to gange og spillet uafgjort begge gange. Holdet har altså "tabt" fire point. Omvendt har Brøndby IF kun mødt Lyngby én gang - en sejr - og hvis de kongeblå taberdømmes i det næste opgør mod Brøndby, er det tre gratis point til Vestegnen.

Det er point, der kan blive tungen på vægtskålen, hvis mesterskabskampen fortsætter med at være så tæt som nu, hvor ét point deler FC Midtjylland og Brøndby. 

Der er dog forskellige trin mellem konkurs og den nuværende situation, som vil påvirke Superligaen forskelligt. Tipsbladet.dk har kigget DBU's Love efter og kommer her med en opsummering:

- Hvis Lyngby indgiver en bæring om konkurs eller rekonstruktion, bliver førsteholdet fratrukket seks point. (Ved en rekonstruktion forsøger man at lande en aftale med dem, man skylder penge, for at redde selskabet.)

- Hvis der laves en aftale, skal der efter seks måneder holdes et møde i skifteretten med klubbens kreditorer (dem, den skylder penge). Vedtager de et forslag til overdragelse af firmaet eller en akkord - her forsøger man at betale kreditorerne i så høj grad som muligt - fratrækkes holdet yderligere tre point.

- Lykkes det ikke at lave en aftale med kreditorerne om rekonstruktion, eller bliver forslaget efter seks måneder ikke stadfæstet, kan retten kende klubben konkurs. I så fald bliver førsteholdet tvangsnedrykket to rækker.

- Går Lyngby konkurs, bliver de hidtidige resultater i denne sæson stående. I de resterende kampe taberdømmes holdet 3-0. De ville også ryge ud af DBU Pokalen, hvis de stadig var med.

Værd at bemærke er det, at det indtil videre kun er det tidligere Hellerup Finans, som nu hedder Selskabet af 1. juni 2005, der er under rekonstruktion. Og altså ikke Lyngby Boldklub selv.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.