• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Dommerformand: VAR rettede 66 dommerfejl

Foto: Getty Images

Dommerformand Michael Johansen påpeger, at VAR har været med til at ændre på slutstillingen i Superligaen.

Af Oliver Okstrøm

Superligaen fik i den nu overståede sæson en ny "spiller" til kampene i form af VAR, som nok ikke behøver yderligere introduktion. Det har været meget afgørende, og når dommerformand Michael Johansen ser tilbage, så har det været med til at afgøre turneringen.

Det fortæller han i den nyeste udgave af Spillerforeningens podcat 'Dommerformanden forklarer'.

- Det er altså hele 66 kampafgørende fejl, der er korrigeret i den her sæson. Det er rigtig mange, og det er helt klart noget, der efter min bedste vurdering har ændret på tabellens slutstilling. Lige såvel som vi også kan se i den sidste kamp, at det nok også ændrer på, hvem der kommer ud og spiller i Europa, forklarer Johansen.

Han peger i den forbindelse på, at det har været i hver tredje kamp, at man har lavet en såkaldt 'intervention', som også var det samme ved VM i 2018, Champions League og den italienske Serie A.

Når det kommer til tiden, som dommerne bruger på VAR, så er der også en udvikling at se.

- Når vi gør hele sæsonen op, så har vi brugt 84 sekunder i snit pr. kamp. Det er acceptabelt og forventeligt. Vi ligger på den tid, vi havde regnet med. Når vi kigger på interventions, der hvor vi skal have korrigeret en kendelse, bruger vi i snit på hele sæsonen 93 sekunder, siger dommerformanden og fortsætter.

- Kigger vi på foråret alene, har vi skåret lidt over 20 sekunder af på interventions. Den er nede på 71 sekunder nu. Det er en rigtig flot tid på interventions. Den ligger faktisk på det, man kunne se til World Cup, lyder det fra Michael Johansen.

Fremover er målet, at man skal helt ned omkring 40 sekunder i snit pr. kamp, men at det først bliver i den tredje sæson, at man kommer til at se tider, som gør, at man ikke bemærker VAR-ventetiden.

Der har desuden været nogle misforståelser om VAR. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020