Fik hævn: Dortmund gav Bayern lærestreg

Bayern München tabte 0-2 til Borussia Dortmund i den tyske Bundesliga, som Bayer Leverkusen fører suverænt.

Borussia Dortmund gjorde det onde ved Bayern München ved lørdag at vinde Der Klassiker med 2-0 i den tyske Bundesliga.

Det var første gang i næsten ti år, at Dortmund tog en sejr på udebane over Bayern München. Det skete senest 12. april 2014.

Dermed er Bayern München endnu længere væk fra at forsvare det tyske mesterskab, som klubben har vundet 11 sæsoner i træk.

Lige nu styrer Bayer Leverkusen, der tidligere lørdag vandt 2-1 hjemme over Hoffenheim, mod det tyske mesterskab.

Leverkusen fører rækken med hele 13 point ned til Bayern München med syv spillerunder tilbage.

Bayern-træner Thomas Tuchel er da også sikker på, at løbet er kørt.

- Ja, selvfølgelig. Jeg har intet håb længere. Hvor mange point er vi bagud nu? 13? spørger Tuchel resignerede ifølge Bild.

- Tillykke til Leverkusen, tilføjer han.

Han havde set sit hold komme bagud efter ti minutter, da Dortmund-angriberen Karim Adeyemi scorede til 1-0 efter en servering fra Julian Brandt.

Derefter pressede Bayern München på for en udligning, og hjemmeholdet spillede sig frem til flere gode chancer, men havde ikke den fornødne skarphed.

Dortmund lurede konstant på kontraangreb og kontrollerede i perioder kampen ganske klogt.

Bayern München manglede idéer og kreativitet i offensiven mod et tætpakket Dortmund-forsvar.

Efter 83 minutter øgede Dortmund føringen til 2-0, da den norske back Julian Ryerson hamrede bolden i nettet med et præcist spark. Det var angriberen Sebastian Haller, der stod for assisten.

Harry Kane troede kortvarigt, at han havde headet en reducering i nettet, men englænderen stod offside. Dermed står han stadig noteret for 31 mål i denne sæson.

I sidste sæson vandt Bayern München det tyske mesterskab for næsen af Dortmund i sidste spillerunde.

Dortmund skulle dengang bare bruge en hjemmesejr over Mainz, der ikke havde det store at spille for. Men Dortmund kiksede og spillede uafgjort, og så snuppede Bayern mesterskabet med en sejr.

Med lørdagens sejr fik Dortmund dermed sin egen lille hævn for den traumatiske oplevelse.