Varm Bruun Larsen: Scorer før landskampe

Dortmund slog Augsburg uden Erling Haaland, og Jacob Bruun Larsen scorede en pind for Hoffenheim.

Dortmund kan også vinde fodboldkampe uden det norske målmonster Erling Haaland, der i øjeblikket bøvler med en skade.

Det viste den tyske storklub lørdag eftermiddag, da den på hjemmebane nedlagde Augsburg med 2-1. Sejren sender Dortmund op på andenpladsen i Bundesligaen.

Raphaël Guerreiro og Julian Brandt sørgede for scoringerne mod Augsburg, der havde danske Mads Valentin med fra start og Frederik Winther på bænken.

Hjemmeholdet var i kontrol i det meste af kampen, og i anden halvleg var det et spørgsmål om, hvor stor Dortmunds sejr skulle være. De gulklædte spillere kom frem til flere store chancer, men det blev altså ved en forholdsvis beskeden triumf.

Dortmund kom planmæssigt fra start. Efter små ti minutter blev hjemmeholdet tildelt et straffespark, som Raphaël Guerreiro i sikker stil sendte i mål til sin egen venstre side med en flad og kontrolleret afslutning.

Dortmund dominerede opgøret, men formåede ikke at spille sig frem til afgørende chancer. Det betød, at Augsburg lurede i kulissen, og efter 36 minutter kom udligningen.

Arne Maier drev bolden frem og smadrede den på overliggeren. Andi Zeqiri havde sneget sig ind i feltet, og han nåede først frem til riposten og sendte kuglen i nettaget.

I anden halvleg satte Dortmund et tungt pres ind på gæsterne, og det gav pote efter 51 minutter.

Julian Brandt modtog bolden på kanten af feltet i højre side af banen, tog et træk indad forbi Mads Valentin, og med venstreskøjten bankede han sejrsmålet i kassen via indersiden af stolpen.

Ingen danskere kom på måltavlen i Dortmund, men i Stuttgart fik vi en enkelt dansk fuldtræffer.

Jacob Bruun Larsen blev skiftet ind for Hoffenheim i anden halvleg og sendte kuglen i netmaskerne. Det var dog ikke noget, Hoffenheim kunne bruge til alverden.

Stuttgart, som sendte danske Nikolas Nartey i ilden efter 76 minutter, havde forinden bragt sig foran med 3-0, og Hoffenheim tabte dermed 1-3. Robert Skov sad på Hoffenheims bænk i hele kampen.

Yussuf Poulsen startede inde for RB Leipzig i lørdagens sene Bundesliga-kamp mod Bochum, men blev pillet ud midtvejs i anden halvleg uden at få hul på bylden.

André Silva, som erstattede danskeren, scorede kort efter sin indskiftning til 1-0, og det satte fut i RB Leipzig, som vandt 3-0.