• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Efter 4 måneders pause: AaB-profil drømmer om EM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lucas Andersen har siddet ude med en skade i de seneste fire måneder, men han har "bestemt ikke opgivet EM".

Af Anders Dehn

Der er under to måneder, til EM begynder, og Lucas Andersen har endnu ikke fået comeback efter sin nu fire måneder lange skadesperiode. Men AaB-anføreren siger til Nordjyske, at han stadig håber, at han kommer med til EM.

Andersen missede de to sidste AaB-kampe i 2020 med en lårskade, og han har fortsat til gode at komme på banen i 2021. Forud for hans mulige comeback fredag aften lufter han dog sin drøm om en slutrundeplads.

- De (landstrænerteamet, red.) viste god tro på mig, da jeg var inde omkring holdet i nogle betydende kampe i efteråret. Det skete også, efter at jeg havde spillet fem-seks kampe oven på en pause, så det vidner om, at hvis man præsterer på et højt niveau, har man muligheden for at spille sig ind i varmen. Jeg har bestemt ikke opgivet EM, siger Lucas Andersen til Nordjyske.

Han spillede tre af sine i alt fem landskampe i efteråret 2020. I testkampen mod Sverige startede han inde, og i Nations League-opgørene mod Belgien og Island kom han på banen undervejs.

Den 26-årige AaB'er er udtaget til truppen til aftenens kamp mod Vejle Boldklub. Cheftræner Marti Cifuentes skal dog sortere to spillere fra inden kickoff, så der er stadig en risiko for, at Lucas Andersen må se til fra tribunen.

Skadesproblemer har fulgt ham i store dele af hans AaB-tid. Det har blandt andet betydet, at Lucas Andersen har været i klubben for længe, mener sportschefen.

Læs mere om dén udtalelse her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus