Foto: IMAGO
Superliga

50 års fravær: Superliga-bomber har kæmpe drøm

Det er et halvt århundrede siden, at Haiti var med til VM, men OB-profilen Don Deedson Louicius har en stor drøm om, at den caribiske nation kvalificerer sig til VM i 2026.

I foråret skal han hjælpe OB med at overleve i Superligaen, men i ugerne efter sæsonafslutningen venter der endnu en håndfuld ekstremt vigtige kampe for Don Deedson Louicius. 

Superliga-bomberen spiller nemlig for Haitis landshold, der i juni indleder kvalifikationen til VM i 2026. 

Og drømmen om at deltage i en VM-slutrunde fylder ekstremt meget hos Don Deedson Louicius, der i efteråret spillede tre Nations League-kampe for Haiti. 

- En af vores drømme, og en af mine egne personlige drømme, er at kvalificere os til VM. Vi har kvalifikationskampe i juni, og det er noget, der fylder meget i mit hoved, siger Don Deedson Louicius til Tipsbladet. 

Jeg har aldrig haft nogle tanker om at repræsentere et andet landshold. Det var altid kun Haiti.

Don Deedson Louicius
OB

Den caribiske nation har blot én gang i historien kvalificeret sig til VM, og det er efterhånden 50 år siden. Tilbage i 1974 deltog Haiti ved VM i Vesttyskland, hvor holdet tabte alle tre gruppekampe mod Argentina, Italien og Polen. 

- Det har altid været en drøm at få os til VM efter 50 år. Det er lang tid siden, at Haiti sidst var med til VM. Det er noget, som vi alle er spændte på, siger Don Deedson Louicius. 

OB-profilen forlod hjemlandet allerede som 11-årig, hvor han flyttede til USA, men det ændrer ikke på, at det fylder ham med en kæmpe stolthed at tørne ud for sit land. 

- At repræsentere Haiti betyder alt for mig. Jeg har aldrig haft nogle tanker om at repræsentere et andet landshold. Det var altid kun Haiti. Det har altid været min drøm. Det er noget, som jeg er meget stolt over, lyder det fra Don Deedson Louicius. 

Den 22-årige Don Deedson Louicius har i alt spillet fem kampe for Haitis landshold. 

Haiti træder ind i anden runde af den mellemamerikanske VM-kvalifikation, hvor Don Deedson Louicius og kompagni er endt i gruppe med Saint Lucia, Barbados, Aruba og Curaçao.

Tipsbladet har også talt med Don Deedson Louicius om haitianerens beslutning om at afvise et skifte til Saudi-Arabien. Det interview kan læses HER.