Foto: IMAGO
Superliga

Superliga-profil afviste Saudi-Arabien

Kun tre spillere har scoret flere mål end Don Deedson Louicius i Superligaen i denne sæson, selvom OB skuffede fælt i efteråret. Tipsbladet har talt med den haitianske kantspiller, der kræver mere af sig selv og af holdkammeraterne i forårssæsonen.

Han var en stor profil i Superligaen i efteråret, men Don Deedson Louicius kunne faktisk have spillet i Saudi-Arabien på nuværende tidspunkt, hvis han ønskede det. 

Tilbage i 2022, da haitianeren stadig spillede for Hobro, kunne Tipsbladet nemlig fortælle om interesse fra saudiarabiske Al Khaleej, ligesom også klubber fra MLS var ude efter Don Deedson Louicius. 

I et interview med Tipsbladet slår OB-profilen dog nu fast, at han selv fravalgte disse muligheder, fordi han ønskede at fortsætte karrieren i Danmark. 

- Der var nogle tilbud fra MLS, men jeg mente ikke, at det var det rigtige for mig. Timingen var ikke den rigtige til at forlade Hobro for at tage til MLS. Timingen var heller ikke rigtig i forhold til Saudi-Arabien, for jeg føler også, at Danmark passer okay til mig, og jeg ønsker at udvikle mig mere. Og det føler jeg, at jeg gør lige nu, siger Don Deedson Louicius til Tipsbladet. 

Don Deedson Louicius tog i sommer skiftet fra 1. division til Superligaen, da han rykkede fra Hobro til OB, og i efteråret fik den 22-årige haitianer vist, at han absolut har niveauet til at spille i landets bedste række. Med sine syv fuldtræffere er Don Deedson Louicius nemlig kun overgået af Nicolai Vallys, Alexander Lind og Gue-sung Cho på Superligaens topscorerliste. 

- Personligt føler jeg , at jeg har gjort det okay. Træneren og mine holdkammerater tror på mig, og de skubber mig fremad i hver eneste kamp, siger Don Deedson Louicius. 

AaB kom selvfølgelig på banen først, og AaB er også en stor klub i Danmark. Det virkede interessant i første omgang.

Don Deedson Louicius, OB

OB-profilen slår fast, at han ikke havde regnet med at blive en af Superligaens mest scorende spillere, men han peger på, at fynboernes spillestil lægger op til, at mange af målene kommer fra kantspillerne. 

- Det bedste øjeblik for mig var nok kampen mod Hvidovre, hvor jeg scorede mine første to mål. Det var ikke første gang, jeg scorede i Superligaen (Deedson nåede at score ét  Superliga-mål for Hobro, red.), men det var første gang, at jeg scorede for OB. Det var et godt øjeblik at komme ind og score to mål, siger Don Deedson Louicius.


Don Deedson Louicius jubler sammen med OB-tilhængerne i efterårssæsonens sidste ligakamp mod FC Nordsjælland. Haitianerens scoring blev dog annulleret efter et VAR-gennemsyn. Foto: Imago

Transferdrama i sommer
Don Deedson Louicius fik seks Superliga-kampe for Hobro i 2019/20-sæsonen, men ellers nåede haitianeren at spille tre sæsoner i 1. division inden skiftet til OB. Tiden i Hobro var god for Don Deedson Louicius, selvom det var en stor omvæltning at rykke fra Kalonji Soccer Academy i Atlanta til det nordlige Jylland. 

- Det var meget hårdt først. Men det tog mig ikke så længe at komme i gang, fordi jeg havde nogle venner på holdet, som også var fra USA, som eksempelvis Emmanuel Sabbi og Christian Cappis.

- Jeg tror, at det var et godt hold at starte ud på, for jeg lærte meget i min tid i Hobro, siger Don Deedson Louicius.

Vi har været for dårlige på hjemmebane, så det er på tide, at vi begynder at vinde kampe på hjemmebane.

Don Deedson Louicius, OB

Den målfarlige haitianer var i sommer hovedperson i en opsigtsvækkende transfersaga, idet to store danske klubber jagtede ham samtidig. 

- AaB kom selvfølgelig på banen først, og AaB er også en stor klub i Danmark. Det virkede interessant i første omgang, og jeg tror, at hvis OB ikke var kommet på banen, så havde AaB været et godt skifte for mig, siger Don Deedson Louicius og fortsætter:

- Men samtidig havde jeg det sådan, at det var tid for mig at spille i Superligaen. Jeg ønskede ikke at spille i 1. division igen, når jeg havde en mulighed for at spille i Superligaen. Så det gjorde det nemt for mig at tage en beslutning, da OB henvendte sig, for jeg ønskede virkelig at spille i den bedste liga i Danmark. 

Et skuffende efterår for OB
På trods af de syv scoringer i Superligaen er der ingen tvivl om, at efterårssæsonen var en blandet omgang for Don Deedson Louicius, for som hold præsterede OB absolut ikke som forventet. 

Fynboerne har overvintret på en skuffende niendeplads i Superligaen, med blot tre point ned til nedrykningsstregen. 

- I fodbold er der selvfølgelig perioder, hvor det er svært, og folk har større forventninger til os. Og vi har også selv større forventninger til os selv. Som du siger, har det ikke været rigtigt godt, men vi er bare nødt til at stå sammen som en familie og håbe på, at det bliver bedre.

- Ligaen begynder allerede i næste uge, så nu venter vi bare på, at vi kan vise os bedre frem, lyder det fra Don Deedson Louicius. 

Haitianeren vil ikke lægge skjul på, at fyringen af Andreas Alm kom som en overraskelse, men peger samtidig på, at spillerne har et stort ansvar for at levere deres bedste på banen. Trods en delt fjerdeplads på Superligaens topscorerliste er det ikke de individuelle mål, der fylder for Don Deedson Louicius forud for forårssæsonen.

- Min ambition er bare, at vi gør det bedre og henter flere point fra begyndelsen af. Vi har været for dårlige på hjemmebane, så det er på tide, at vi begynder at vinde kampe på hjemmebane.

- I forhold til mig personligt, så vil det selvfølgelig hjælpe holdet, hvis jeg kan fortsætte med at score mål. Så det vil jeg selvfølgelig gøre alt for at fortsætte med, lyder det afslutningsvist fra Don Deedson Louicius. 

OB's første kamp i forårssæsonen er på fredag klokken 19.00, hvor Don Deedson Louicius og kompagni møder Viborg på udebane.