• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Efter derby-ballade: Nu involveres Rigspolitiet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Søndagens uroligheder i Parken har fået Københavns Politi til at bede Rigspolitiet om en juridisk vurdering af politiets muligheder inden det næste derby i Parken. Sådan lyder det fra Peter Dahl, der er leder af beredskabet hos Københavns Politi. I værste fald kan kampen spilles uden tilskuere.

Af Lars Gram-Hanssen

Søndagens imødesete Superliga-brag mellem FC København og Brøndby IF blev desværre skæmmet af mindre god opførsel fra visse tilskuere, og det har givet Københavns Politi en del arbejde at tage fat på. 

Sådan lyder det fra Peter Dahl, der er leder af beredskabet hos Københavns Politi. 

- Jeg kan sige lidt i forhold til det, vi har sat i gang. Jeg går ud fra, at du tænker på efterforskningsmæssige skridt, i forhold til det hærværk og de andre ting, der har været. Og der kan jeg ikke sige så meget andet end, at vi selvfølgelig efterforsker det. Da der bliver tale om verserende straffesager, så kan man ikke kommentere på personniveau i forhold til det, siger Peter Dahl således til Tipsbladet.

- Jeg kan bare sige, at det er forankret i vores efterforskningsafdeling. Så de arbejder med det nu, og de benytter sig af de muligheder, der er, i forhold til videoovervågning og vidneforklaringer. Altså fuldstændig almindelige og banale politiefterforskningsmetoder, i forhold til at få stillet nogle af de mennesker til regnskab, som har lavet nogle af de her ting.

- Der florerer også den her video fra et S-tog, hvor man tager en trøje fra en person. Så der er flere forskellige overtrædelser. Der er også de her overtrædelser, som jeg har tidligere har nævnt, om at der har været kastet sten efter vores politifolk. Så det er en bred palet af alle mulige efterforskninger, der foregår i øjeblikket, i forhold til at finde frem til nogle gerningsmænd.

Der er et nyt københavnerderby om to måneder, og vi har tidligere set, at der har været lukket for udebanetilskuere. Er det noget, vi kan få at se igen?

- Den næste kamp er ikke i København, men ude i Vestegnens politikreds, så det er et spørgsmål, du skal stille dem, i forhold til hvilke restriktioner, de eventuelt vil sætte op. Det, jeg kan sige, på baggrund af det, der er sket i København, er at der tidligere har været to kampe, hvor Divisionsforeningen havde besluttet, at der ikke skulle være udebanetilskuere, siger Peter Dahl.

- Der havde vi nok en forventning om, at det havde sendt et kraftigt signal til de her fans om, at de skulle prøve at opføre sig ordentligt. Og der må vi jo konstatere, at det i hvert fald ikke er tilfældet i København, med de tilrejsende Brøndby-fans. Så vi har ikke truffet nogen beslutning om, hvordan den næste kamp i København kommer til at foregå. Men vi har i hvert fald bedt Rigspolitiet om juridisk at vurdere, om politiet har mulighed for, med den lovgivning, der er, at gå ind og eksempelvis diktere, at der kun må være hjemmebanetilskuere, eller måske en begrænsning af antallet af tilskuere. Eller, i værste fald, at kampen skal spilles uden tilskuere.

- Når vi så har fået den juridiske vurdering af, hvad politiet har mulighed for at gøre, så er det klart, at så vil vi indgå i en dialog med Divisionsforeningen og klubberne, for at finde ud af, hvordan vi afvikler den næste kamp i København. For det er helt klart, at det er nødt til at være på en anden måde, end det var i søndags.

Ja, for det er jo spørgsmålet nu, om det er fornuftigt at have udebanetilskuere til de her kampe, efter det vi så i søndags?

- Jeg synes, at det er for tidligt at udtale sig om, hvad det er for nogle restriktioner, vi vil benytte os af. Der findes jo flere muligheder, og lige nu er vi nødt til at finde ud af, om vi overhovedet har den mulighed. Men vi så jo også, at Vestegnens Politi eksempelvis i forbindelse med en europæisk kvalifikationskamp havde iværksat nogle strafzoner og sådan nogle ting. Så der ligger nogle forskellige ting på bordet, som vil indgå i en samlet vurdering, også med nogle drøftelser med klubberne, i forhold til, hvad der vil give mening og hvad der vil være fornuftigt, siger Peter Dahl.

Hvornår tror du, at I vil kunne melde noget konkret ud?

- Så snart der er tale om juridiske vurderinger, så er min erfaring, at vi nok snakker måneder. Jeg vil være meget overrasket, hvis Rigspolitiet kan træffe den her beslutning inden for meget kort tid. Men man kan sige, at vi i København heller ikke har så travlt, for der er jo noget tid til, at FCK og Brøndby skal mødes hos os igen. Men vi presser i hvert fald på for at få den her afklaring.

Brøndby IF og FC København mødes næste gang den 16. oktober, på Brøndby Stadion, og derefter mødes de to hold ikke igen i Superligaens grundspil, som løber frem marts 2023.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.