• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Efter Johan Langes afsked: Solbakken har ingen planer om at forlade FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der skal noget ekstraordinært til, hvis Ståle Solbakken skal forlade FC København nu. Ellers er tidspunktet ikke det rigtige, efter teknisk direktør Johan Lange har forladt klubben.

Af Anders Dehn

Torsdag i sidste uge var fyldt med dårlige nyheder fra FC København, og en af dem var Johan Langes afsked. Klubbens fans skal dog ikke frygte, at Ståle Solbakken er på vej væk også, siger han til Ekstra Bladet.

Lange, der var teknisk direktør i FCK, er blevet sportsdirektør i Aston Villa. Samme dag annoncerede klubben, at Dame N'Doye ikke ville få forlænget sin kontrakt, og at Europa League-kampen mod Istanbul Basaksehir ville foregå uden tilskuere.

Læs også:Solbakken erkender mentalt knæk: Det var meget tungt

Forud for det opgør slår manager Solbakken dog fast, at han ikke er på vej ud af klubben.

- Vi har opbygget en god spillergruppe. Forfatningen i truppen er god. Men Jeg har ingen planer om at rejse nu. Det sker kun, hvis der kommer noget ganske ekstraordinært, hvis det skal ske nu. Men med Johan Langes afgang skal vi have set på tingene på den front. Der er et hul vi skal lukke.

- Og så føler jeg ikke tidspunktet for at rejse er det rigtige nu. Jeg har tre år tilbage af min kontrakt, er fortrøstningsfuld og har fået familien til København, siger han til Ekstra Bladet.

Læs også:Solbakken om DBU-formand: Han har ingen power i UEFA

FC København har endnu ikke meldt ud, hvordan hullet efter Johan Lange, der arbejdede tæt sammen med Ståle Solbakken og den øvrige sportslige ledelse, skal lukkes.

- I første omgang gør vi det internt, hvor Daniel Rommedahl og Frederik Leth vil få flere opgaver, og så vil vi også bruge den her situation til at se, hvordan vi kan gøre os endnu stærkere på langt sigt, sagde Ståle Solbakken i forbindelse med Langes afsked.

Leth og Rommedahl er henholdsvis "head of technical scouting and analytics" og "Director of Football Operations and International Affairs".

Læs også:FCK dropper gerne ferien for et møde med Manchester United

Læs også:Optakt: FC København - Istanbul Basaksehir

Læs også:Ståle udtager 20 mand til Europa League-brag

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.