Efter vild start: Vejle sikrer sig overlevelse

På to mål af German Onugkha vandt Vejle 2-0 over Hvidovre og sikrede sig en ny sæson i den bedste række.

Vejle skulle bruge en sejr hjemme over Hvidovre for at redde sig endnu en sæson i Superligaen.

Og den kom i hus via to mål i løbet af de første seks minutter. Det var nok til en 2-0-sejr og endnu et år i landets bedste række for Vejle.

Begge mål blev sat ind af Vejle-angriberen German Onugkha, som slog til første gang efter lidt over et minut og fordoblede føringen efter seks minutters spil.

Med de to mål af Onugkha er russeren lige nu Superligaens topscorer med 15 mål.

Hvidovre er allerede sikker på at rykke ud af Superligaen som tabellens bundprop.

Den sidste nedrykker skal nu findes blandt enten OB eller Lyngby. Her ser det sortest ud for OB, der har tre point op til Lyngby over stregen inden den sidste spillerunde.

Der var nervøse miner blandt nogle Vejle-tilhængere efter søndagens OB-sejr, der sendte en presbold mod Nørreskoven og Vejle Stadion.

Nervøsiteten skulle Onugkha dog hurtigt få sparket ud af Vejle-tribunerne.

Kun et enkelt minut skulle den russisk-nigerianske angriber bruge, før han sendte bolden i netmaskerne, efter at en tøvende Magnus Fredslund i Hvidovre-bagkæden mistede bolden.

Dermed lagde Onugkha sig alene i spidsen på topscorerlisten. Men et enkelt mål ned til Lyngbys Andri Gudjohnsen var ikke nok for Vejle-angriberen.

Fire minutter senere stod han igen det rigtige sted i feltet og stangede et indlæg i nettet til en lynhurtig 2-0-føring.

Og så var festen for alvor skudt i gang i Nørreskoven, hvor et højlydt hjemmebanepublikum begyndte at lugte endnu et år med superligafodbold.

I store dele af første halvleg var det Hvidovre, der havde bolden mest.

Men de største chancer tilfaldt dog fortsat Vejle. I det 22. minut måtte Hvidovre-keeper Filip Djukic hive en flot redning frem efter et skudforsøg af Vejles Victor Lind.

Et par gode gennembrud af Hvidovre-kantspilleren Lirim Qamili blev aldrig farlige for udeholdet, der gik til pause uden et skud inden for målrammen.

Vejle lignede i begyndelsen af anden halvleg et hold, der ville udbygge sin føring.

Hjemmeholdet havde flere chancer, men formåede ikke at fastholde skarpheden fra første halvleg.

Døren var derfor på klem for, at de godt 50 medrejsende Hvidovre-tilhængere kunne få noget ud af deres tur til Vejle.

Det var også lige ved, at der opstod spænding i opgøret, da indskiftede Simon Makienok efter 82 minutter headede på indersiden af stolpen for Hvidovre.

Til trods for et Hvidovre-pres i kampens slutfase, så holdt Vejle stand og sikrede til hjemmefansenes store jubel endnu en sæson i den bedste danske række.