• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Eks-BIF'er: Unge FCK-fans blændet af succesen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere Brøndby-spiller Jan Kliment husker især fansene fra sin tid i Danmark. Han oplevede, at Brøndby havde mange ældre fans, mens FC Københavns fans i højere grad bestod af den yngre generation.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF har torsdag aften besøg fra Tjekkiet i Europa League, når Sparta Prag gæster den københavnske Vestegn.

De to klubber har ikke tidligere mødt hinanden, og Brøndby IF har i det hele taget ikke den store historik med Tjekkiet - heller ikke hvad angår spillere. Der har blot været én tjekke i klubben - angriberen Jan Kliment, der blev hentet til Brøndby af Alexander Zorniger i 2016 og spillede der to sæsoner. 

Han glæder sig til at se sin tidligere klub mod landsmændene fra Sparta Prag torsdag aften, og han ser særligt frem til gensynet med fansene.

Det er dem, angriberen husker allerbedst fra sine to år i Danmark - samt rivaliseringen med FC København. 

- Brøndby er en ældre klub, og man kan også se, at klubben har mange aldrende fans. FC Københavns fans er i højere grad den yngre generation, som blev blændet af de vundne titler og deltagelse i Champions League, siger Jan Kliment til isport.cz og tilføjer:

- Brøndby spillede dårligt i mange år, så klubbens fans er virkelig hårdhudede. Der er altid mange af dem, når Brøndby spiller. Jeg kan huske, at vi efter anmodning fra politiet var nødt til at spille opgørene mod FC København klokken 12 for at undgå sammenstød mellem fansene i mørke.

Han fastslår, at han kun har gode minder fra Brøndby og gerne ville være blevet længere. 

- Det var en meget behagelig tid. Jeg kunne virkelig godt lide at være i Brøndby, og jeg ville gerne være blevet, men jeg kunne ikke acceptere det tilbud, jeg modtog fra klubben. Jeg havde stadig en kontrakt med Stuttgart på det tidspunkt, og jeg ville ikke gå ned i løn. Under andre omstændigheder var jeg helt sikkert blevet, lyder det fra tjekken.

Jan Kliment fik en stor del af sin tid i Brøndby IF spoleret af en alvorlig skade, men han nåede at spille 42 Superliga-kampe og score syv mål i den gule trøje.

I dag optræder 28-årige Jan Kliment for Wisla Krakow i Polen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020