Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert advarer Superligaen om vildt program: Det er vigtigt

Det hårde kampprogram og en kort vinteropstart i Superligaen giver ekstra risiko for skader, hvis ikke klubberne passer ekstra på spillerne.

Efter et vildt 2020 bliver kampprogrammet ikke ret meget mildere i 2021.

Superliga-klubberne 'forårs'-debuterer 2. februar, hvor 14. spillerunde begynder, og når Superligaen og de øvrige ligaer i Europa er spillet færdig, skal der spilles EM og Copa América, før de europæiske kvalifikationskampe begynder med den ny Conference League med 32 hold som en del af programmet.

I Superligaen lod trupperne i adskillige klubber til at være godt trætte, da de sidste runder i december blev spillet, og med et tæt program i forårssæsonen og en opstart, der aldrig har været kortere, advarer en ekspert om, at klubberne skal tage selv små skader hos spillerne alvorligt.

- I forhold til overbelastningsskaderne vil det efter min mening kunne betale sig, at man giver spillerne den ekstra tid til at komme sig, i stedet for at man absolut skal have dem klar til første runde i februar. Jeg tror sagtens, det kan betale sig i det lange løb og give flere spillere til rådighed, når turneringen afgøres, hvis man giver spillerne tid til at komme sig nu, siger Ulrich Fredberg, en erfaren sportslæge tilknyttet AGF, til Tipsbladet.

Med Top 6-pladser, et mesterskab og en teoretisk chance for overlevelse hos Lyngby og AC Horsens er der som altid meget på spil på banen. Men klubberne vil gøre sig selv en tjeneste ved at give småskadede spillere ro, mener Ulrich Fredberg, også selvom det betyder, at man må sende et lidt svagere hold på banen i de første kampe i februar.

- Trænerne er nødt til at tilpasse intensiteten i træningerne. Når programmet er så hårdt, er man nødt til at restituere i træningerne, også selvom der er noget, trænerne meget gerne vil arbejde med, siger Ulrich Fredberg.

- Og så er det vigtigt, at trænere og sundhedsstab reagerer så hurtigt som muligt, så snart spillere begynder at få tegn på skader. Jeg ved godt, at det er svært, for træneren kan jo ryge, hvis han taber tre kampe i træk, så der er også andre interesser på spil. Men i det lange løb kan det betale sig, siger Ulrich Fredberg.

Læs også et interview i fredagens Tipsbladet med Brentfords danske cheftræner Thomas Frank, der fortæller om håndteringen af det ekstreme program i Championship.

I fredagens Tipsbladet får du også:
Målmandskåringen Det Gyldne Bur, hvor 2020-vinderen præsenteres
Stort interview med Mikkel Beck om tiden i Middlesbrough
En Stille Fodboldsnak med Morten Pape
Superliga-nedtakt
Spiltips
Resultater