Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert: Bundgaards ankomst varsler systemskifte

Ifølge Viaplay-ekspert får indkøbet af Filip Bundgaard sandsynligvis den konsekvens, at Brøndby IF går over til at spille med en en enkelt central angriber.

Transfervinduets sidste dag bød på et store transfers i Superligaen, hvor Filip Bundgaards skifte fra Randers FC til Brøndby IF var et af dagens absolutte højdepunkter. 

Den 19-årige angriber bliver nu en del af en Brøndby-offensiv, der også inkluderer navne som Mathias Kvistgaarden, Nicolai Vallys, Ohi Omoijuanfo og Yuito Suzuki, og ifølge Viaplay-ekspert Kenneth Emil Petersen rejser Filip Bundgaards ankomst en hel masse interessante spørgsmål. 

- Det er vildt. Det er altså vildt. Det er godt hentet. Det må jeg sige. Nu glæder man sig endnu mere til, at Superligaen går i gang. Det er et signal. Det er fedt.

- Det bliver spændende at se, hvordan han gør det der, og hvordan han kommer til at passe ind i spilsystemer. Hvad med Ohi og Kvistgaarden? Der er en masse spørgsmål, der pludselig opstår med den handel. Det er fedt, lyder det fra 'KEP' i Viaplays transferprogram. 

Ifølge Peter Sørensen betyder indkøbet af Filip Bundgaard formentlig, at Jesper Sørensen kommer til at lave en ændring i Brøndbys offensiv, således at de blå-gule ikke længere kommer til at spille med to angribere.

- Jeg tror også, at det varsler, at de laver et systemskifte. Hvor de kommer til at spille med én central angriber, og så to 10'ere omkring ham, som vi måske bedst kender det fra Silkeborg.

- Hvor de ligger i mellemrummet og kommer ind bag topangriberen. Vallys og Bundgaard. Vi ved, hvor god Bundgaard har været, når han har haft den der rolle, hvor han har kunnet søge lidt ud i højre side og komme ind til venstre, lyder det fra Peter Sørensen. 

I januar hentede Brøndby også den belgiske forsvarsspiller Jordi Vanlerberghe, og ifølge Peter Sørensen har Vestegnsklubben overordnet ageret rigtigt klogt på vinterens transfermarked. 

- De to positioner, som de har forstærket sig på, er lige nøjagtig det, som der er behov for, for at Brøndby kan beholde konkurrencedygtigheden i forhold til at gå efter guldet, siger Peter Sørensen. 

Brøndby indleder forårssæsonen med en hjemmekamp mod FC Midtjylland søndag den 18. februar.