Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert: FCK bør hente Superliga-bomber

FC Københavns vanskeligheder på angriberpositionen kan blive løst med Vejle-bomberen.

German Onugkha har i denne sæson til tider været en enmandshær for Vejles offensiv i deres overlevelseskamp, og det er da også blevet til 15 mål undervejs for den russiske angriber.

Ifølge fodboldekspert Kenneth Emil Petersen er et skifte til FC København en oplagt mulighed for Onugkha. Det fortæller han i Viaplay-programmet Onside.

Her peger han på, at han ser en angriber, der har hele pakken med både fysik, teknik og fart. 

-  Han scorer alle slags mål. Han hamrer den ind fra distancen, han snuser den op inde i feltet, han headere den ind. Han har hele pakken. Han spiller på et hold, der er begrænset offensivt. Det har de været, men han har shinet. De kampe, han ikke har været med, der har de savnet ham, forklarer Petersen.

Han bemærker desuden, at de i FCK har deres vanskeligheder på angriberposten.

- Jeg kigger mod FC København. Tør de gå en sæson mere og håbe på Cornelius bliver klar? Tør de lægge alle deres æg i Orri Oskarsson, som har brændt en del chancer? Men potentialet er der 100 procent. Eller skal de gå efter en, som på et bundhold har scoret mange kasser, spørger han og fortsætter:

- Superliga-topscorer, og har noget af den fysik, som de også skal spille med. FC København skal have en 9'er, der scorer mål. En som skaffer mesterskaber til klubben. Det har de ikke i øjeblikket, fordi han er skadet, lyder det fra den tidligere Superliga-profil.

Kenneth Emil Petersen erkender dog, at der kan være én ting, som man kan sætte på Vejle-angriberen.

- Så er der en masse mentalt, som man sikkert sagtens kan snakke om. Hvis man kigger på det fodboldmæssige, så har han niveau til FCK. Sæt ham ind i det miljø og de rammer i FC København, så scorer han 20+ mål, fastslår 'KEP'.

I mandagens kamp for Vejle scorede German Onugkha begge mål i Vejles 2-0-sejr over Hvidovre, som endegyldigt sikrede dem overlevelse i Superligaen.