Foto: Getty Images
Superliga

Ekspert: Derfor vil rigmænd købe Superliga-klub

Det er ikke for drømme om Champions League, at investorer kigger på Lyngby Boldklub.

Hvorfor er en belgisk topklub som Club Brugge interesseret i Lyngby Boldklub?

Tipsbladet kunne i sidste weekend fortælle, at det er Lyngby Boldklub, som Club Brugge og belgiernes ejere har haft kig på i Danmark.

Flere klubber med ambitioner om eller adresse i Europa-turneringerne som FC Nordsjælland og FC Midtjylland er eller har været ejet af udenlandske investorer, men hvorfor vil man så købe en klub som Lyngby, der med al sandsynlighed ikke vil komme til at dominere i Superligaen?

Det vendte Tipsbladet med Deloittes Jesper Jørgensen, der kan se flere andre forklaringer end lige Europa-deltagelse på, at udenlandske investorer kigger mod Danmark og specifikt Lyngby.

- Dybest set er det ligegyldigt, at Lyngby nok aldrig kommer i Champions League. Hvis Lyngby bliver opkøbt eller får en medinvestor, vil parterne gøre det for at gøre Lyngby til en fødekanal for den klub, de bliver partner for, siger Jesper Jørgensen, der er partner og økonom ved Deloitte, til Tipsbladet.

- Lyngby vil passe til den måde, en klub som Club Brugge arbejder på. Brugge vil kunne placere dygtige unge spillere i Lyngby, hvor de kan vænne sig til seniorfodbold i en liga på et godt niveau.

- Lyngby har været dygtig til at udvikle unge spillere og bringe dem frem. Det er spillere, der er dygtige nok til at komme til udlandet. Det er ikke mindst også sådan noget, der gør Lyngby interessant.

Der har eksisteret salgsrygter omkring Lyngby i en håndfuld år, ja lige siden investorgruppen Friends of Lyngby overtog klubben.

Det overrasker ikke Jesper Jørgensen, at det tager lang tid, og at ejerne i Lyngby tager sig tiden.

- Det er en fordel for Lyngby og ejerne i Friends of Lyngby, at de egentlig ikke har behov for at sælge men sagtens kan fortsætte selv. Det betyder, at de kan tillade sig at være kræsne med, hvem de indgår samarbejde med.

- Det er godt og sundt for fodboldklubben Lyngby, og så handler det da til et vist punkt nok også om, at brændt barn skyr ilden. Lyngby har jo to gange prøvet, at investorer nær har ført klubben ud i en konkurs, og der er ingen grund til at gøre det til alle gode gange tre. Så er det bedre at tage sig god tid, siger Jesper Jørgensen.

Tipsbladet har stillet skarpt på modellen med multiklub-ejerskaber, som Lyngby Boldklub altså også potentielt kan blive del af på et tidspunkt.

Læs vores store temaartikel om det fænomen her