Video : Tipsbladet
Superliga

Færdig som Superliga-ekspert: Det er skuffende!

Kevin Stuhr Ellegaard afslører over for Tipsbladet, at han ikke længere skal være en del af Discovery som ekspert. Han er noget skuffet over, at Discovery ikke har kæmpet mere for fodboldrettighederne til Superligaen.

Discovery mister Superliga-rettighederne, og det kommer til at koste nogle hoveder.

Tv-stationen har nemlig et stort hold af fodboldeksperter, der nu skal finde et nyt job.

En af dem er den tidligere Manchester City-keeper Kevin Stuhr Ellegaard.

Det er klart, at det er skuffende, at man ikke har gjort mere for at beholde rettighederne til de forskellige ting.

Kevin Stuhr Ellegaard
Tidligere Discovery-ekspert

Ellegaard afslører nemlig over for Tipsbladet, at han er færdig hos tv-stationen.

- Jeg er stoppet på Discovery, og så skal man finde ud af, hvad man så skal lave, og det skal jeg finde ud af nu, siger Kevin Stuhr Ellegaard til Tipsbladet.

Hvordan har du det med, at det er slut nu?

- Det er jo ærgerligt, fordi der er så mange kompetente mennesker på et sted, som måske skal rykkes over på nogle andre sportsgrene. Det er et yderst kompetent team, der skal splittes ad, så det er ærgerligt, at Discovery ikke har haft lyst til mere og ikke forstår, hvor meget Superligaen betyder for Danmark. Det er ærgerligt, at jeg ikke kunne blive ved.

- At skulle snuse til det har været rigtig fedt, men det er først nu, at man tager til sig. Man skulle lære en masse i starten. Det er ærgerligt, at det er slut hos Discovery, men det er sådan, det er. Over en lang periode har de ikke vist interesse i at forlænge de forskellige ting.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Vemodigt farvel
41-årige Ellegaard ser dog tilbage på to gode år hos Discovery, hvor han har været flankeret af gode venner som Thomas Gravesen og Lars Jacobsen.

- Det har været meget fedt. At dække Superligaen har været rigtig, rigtig sjovt og at være på de forskellige stadions. Ens venner er sportschefer, og jeg kender stadig nogle af spillerne i de andre klubber. Det har været et megafedt job. Superligaen har været helt vanvittig, selv bunden har været vendt op og ned. Alt har været tæt, så det har været lærerigt, siger Ellegaard og tilføjer om at have arbejdet med vennerne Thomas Gravesen og Lars Jacobsen.

- Det har været med til at skabe en fed dynamik, når vi kender hinanden personligt i forhold til jokes. Det har givet en masse. Det har været fedt at se gamle venner mere.

Ellegaard er derfor ked af, at Discovery har valgt at skille sig af med ham, og den tidligere topkeeper kalder det også vemodigt, at Superligaen ikke længere skal ses på Discoverys kanaler.

- Det er klart, at det er skuffende, at man ikke har gjort mere for at beholde rettighederne til de forskellige ting. Måske ved de amerikanske ejere ikke, hvor kompetent et hold som vi har, der kan formidle fodboldelen så godt som Discovery-eksperter, så det er super ærgerligt.

Den nu tidligere Discovery-ekspert har svært ved at udpege et bestemt højdepunkt fra de to år på TV-stationen. Det har i stedet for været en fornøjelse at følge den bedste danske række på tæt hold.

- Man tænkte måske, at vi havde flest femtevalgskampe, at det kunne blive nogle dødbiddere, men det har absolut ikke været. Jeg har bare privilegeret, og spillerne har leveret en masse underholdning.

Har et andet syn
Hvad fremtiden bringer for Ellegaard er endnu uvist, men han er i hvert fald åben for at fortsætte med at være fodboldekspert på tv.

- Jeg kunne godt se mig selv være ekspert et andet sted, men det er ikke noget, som jeg har været opsøgende omkring. Jeg er ikke presset til at skulle finde noget. Jeg har måske nogle andre synsvinkler som ekspert, da jeg har været keeper end de klassiske markspillere, men jeg er interesseret, hvis nogle kan bruge mig.

Så hvis TV2 eller Viaplay ringer, er det så interessant?

- Ja, det kunne det absolut. Jeg føler, at de kender gamet så godt, og det er en lille verden. Hvis de gerne vil have én, så ringer de jo til én.

Mange tidligere fodboldspillere har også valgt at gå trænervejen, men der skal noget til at lokke Ellegaard.

- Problemet er lidt, at det skal være den rigtige konstellation, hvis det skal være et trænerjob i forhold til, hvor det er henne.

- Jeg har tre børn, som jeg også vil se. At komme ud af fodboldvælten var helt rart, så man kunne have mere fri tøjler. Jeg er dog lydhør for, hvis der kommer noget, siger Kevin Stuhr Ellegaard til Tipsbladet.

Kevin Stuhr Ellegaard stoppede den aktive fodboldkarriere i december 2021, men han genoptog kortvarigt karrieren, da AaB hentede ham ind i et par måneder i foråret 2022.