Ekspert: Her er FC Københavns idealopstilling
Foto: Anders Kjærbye/Getty Images
Superliga

Ekspert: Her er FC Københavns idealopstilling

Discovery-ekspert Lars Jacobsen giver sit bud på, hvordan FC Københavns idealopstilling ser ud.

Jacob Neestrup råder over flere stjernespillere end de øvrige cheftrænere i Superligaen, men som alle andre kan også FCK-bossen kun stille med 11 mand fra start.

Og hvem er så de bedste 11 i FC København lige nu?

Den opgave har Discovery-ekspert Lars Jacobsen sat sig for at løse ved at udpege, hvad der efter hans mening er FC Københavns idealopstilling. Den tidligere FCK-back er nået frem til følgende 11 - sat op i en 4-3-3-formation:

Kamil Grabara, Elias Jelert, Denis Vavro, Kevin Diks, Birger Meling, Rasmus Falk, Lukas Lerager, Diogo Goncalves, Mohamed Elyounoussi, Viktor Claesson, Elias Achouri.

Lars Jacobsen påpeger, at både Andreas Cornelius og ikke mindst David Khocholava banker på til holdet, men de figurerer ikke blandt de 11, fordi de kun lige er vendt tilbage fra skader.

Mest bemærkelsesværdigt er måske, at Lars Jacobsen vil foretrække Viktor Claesson som central angriber frem for mere klassiske 9'ere som Jordan Larsson, Orri Oskarsson og Andreas Cornelius.

- FCK er bedre med Viktor Claesson. Vi så det også tidligere på sæsonen, hvor han var afgørende i Champions League-kvalifikationen. FCK har været udfordret på 9'er-positonen, så det er også set i lys af, at ingen af de klassiske 9'ere helt har grebet chancen endnu, siger Lars Jacobsen, der naturligvis ville have et godt øje til Andreas Cornelius, hvis FCK-stjernens situation var anderledes:

- Han må ikke blive skadet mere, for der er også grænser for, hvad man kan klare mentalt som menneske. Jeg håber for ham, at han holder denne gang.

Stortalentet Roony Bardghji har scoret nogle vigtige mål for FC København i denne sæson, og han er en spiller, der får talentspejderne til at slikke sig om munden, men svenskeren indgår altså ikke i Lars Jacobsens idealopstilling.

Det er noget, ekspertkollegaen Mikkel Bischoff studser over.

- Han kan diskuteres i forhold til højre kant. Jeg synes ikke, Elyounoussi har været særlig god i forhold til de forventninger, man har til ham, fastslår Mikkel Bischoff.

FC København kan overtage førstepladsen i Superligaen med en sejr over Vejle Boldklub lørdag aften.