• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ekspert: Kommuners hjælp til Superliga-klubber er på kant med loven

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er på kanten af det lovlige, når kommuner rundt om i Danmark giver coronastøtte til fx fodboldklubber og kalder det sponsorater, vurderer ekspert.

Af Anders Dehn

Kommuner som Herning, Viborg, Horsens og Ikast-Brande bevæger sig på kanten af loven med deres støtte til de lokale sports- og fodboldklubber. Det vurderer en ekspert i kommunal forvaltning over for Politiken.

Kommuner må nemlig gerne sponsorere professionelle sportsklubber, men ikke give økonomisk støtte uden at få noget den anden vej. Det er altså grænsen mellem de to, som kommunerne bevæger sig på med den håndsrækning, de har rakt ud under coronakrisen.

Læs også:Coronahjælp til FC Midtjylland: Kommunen lægger millionsponsorat

- I udgangspunktet må kommuner slet ikke holde hånden under professionelle sportsklubber. Derfor skal man ligesom konstruere en model, hvorved kommunen får noget for pengene – eller ser ud til at få noget. Ellers kan den ikke forsvare at gøre det, for så er det ganske enkelt forbudt, siger Roger Buch, der er forskningslektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Politiken.

Da Herning Kommune den 2. april gav FC Midtjylland en millioner kroner og samtidig sendte flere hundredetusinde i klubkasserne i de lokale ishockey- og håndboldklubber, hed det en "erhvervshjælpepakke til støtte for de professionelle sportsklubber".

Læs også:Borgmester om mesterskabsfejring: Vi venter lige og ser

Senere i referatet fra mødet i kommunens økonomi- og erhvervsudvalg betones det dog, at kommunen indgår sponsorater. Det står til gengæld ikke klart, hvad Herning Kommune får for sponsoraterne.

Det er altså den slags aftaler, som ifølge Roger Buch bevæger sig på grænsen af det lovlige. Borgmester Lars Krarup fastholder over for Politiken, at der er tale om lovlige sponsorater.

Læs også:FC Midtjylland-spiller kan få to guldmedajler: Vil helst afgøre det på banen

Læs også:Horsens forklarer afbud mod AGF: Det handler om penge og overraskelsesmoment

Læs også:Teskampe i coronapausen: Sådan gør Superliga-klubberne

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus