• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ekspert om Brøndby-banner: Til daglig havde man ikke accepteret det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forsker i samfundsvidenskab vurderer, at de bannere, som Brøndby-fans hang ved sygehuse, normalt ville være forbudt. Men i disse tider går det nok.

Af Anders Dehn

Under normale omstændigheder må man ikke dele gaver ud eller annoncere hos offentlige myndigheder. Derfor var det på kanten af det tilladte, da en gruppe Brøndby-fans for nylig hang bannere ved sygehusene i Glostrup og Hvidovre. Det vurderer forskningschef over for BT.

På bannerne stod der "Brøndby-fans støtter Vestegnens helte. Tak til sundhedspersonalet", mens en gruppe fans uddelte 300 kager til Hvidovre Hospital. Og det er altså det, som man normalt ikke må, men som nok alligevel går i disse tider.

Læs også:Se billederne: Fans fra tre Superliga-klubber hylder sygehuspersonale

- Selv om sådan en fanklub ikke er en kommerciel virksomhed, så er der jo bag ved fanklubben en fodboldklub, der er en kommerciel virksomhed. Der er måske lidt bredere rammer i øjeblikket, da det er en helt ny situation. Men havde det nu været en dagligdagssituation, så havde man jo ikke accepteret det her, siger Roger Buch, der forsker i samfundsvidenskab ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til BT.

Til gengæld tyder noget på, at bannerne faldt i god jord hos dem, de var henvendt til: personalet på sygehusene. Som en ansat skrev som kommentar på Twitter, da billederne blev delt: 

Læs også:Brøndby-keeper valgte at blive: Dejligt, når der er tilbud fra andre klubber

- Kører pt på 3. Nattevagt på hospitalet. I drømmer ikke om hvor stor positiv indvirkning en hilsen som den her gør på mig. Tak.

Brøndby-fans er ikke de eneste, der har hængt bannere med støtte til det lokale sundhedsvæsen op. Også FC Midtjylland- og AaB-fans har signaleret deres opbakning til dem, der arbejder for at pleje landets coronasmittede borgere.

Læs mere og se bannerne her.

Læs også:Kroaten Erceg roser Danmarks indsats mod Covid-19: Et meget disciplineret folk

Læs også:Anthony Jung var på vej væk i januar: Brøndby blokerede for skifte

Læs også:UEFA-chef om afslutning: Sæsonerne kan være tabt

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.