Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert om Lyngby-chok: Det virker meget mystisk

Magne Hoseth nåede blot 50 dage i jobbet som cheftræner for Lyngby Boldklub, og ifølge Discovery-ekspert Mikkel Bischoff vidner det om rigtigt dårligt hjemmearbejde af Superliga-klubben.

Lyngby Boldklub har ikke fået en god start på foråret, men det kom alligevel som lidt af en bombe, da 'De Kongeblå' fredag formiddag valgte at fyre Magne Hoseth som cheftræner. 

Den 43-årige nordmand nåede dermed blot 50 dage i jobbet som Lyngby-træner, og ifølge Discovery-ekspert Mikkel Bischoff kan man ikke komme udenom, at den nordsjællandske klub fremstår rigtigt dårligt. 

- Jeg må faktisk sige, at jeg er lidt chokeret. Det vidner om, at Lyngby ikke har gjort deres hjemmearbejde særligt godt eller grundigt, når de allerede nu skal afbryde samarbejdet. Det var en helt anden type, de fik ind, i forhold til Freyr, siger Mikkel Bischoff til Tipsbladet og fortsætter: 

- Alexandersson var jo typen, der nærmest ejede hele rummet, når han trådte ind i et rum. Man kunne virkelig mærke ham, han havde virkelig en kæmpe aura, mens Magne Hoseth jo er lidt det modsatte. Han virker en lille smule mere introvert, men de ting må man jo have noteret sig på forhånd og vidst. Så det virker meget, meget mystisk. Det må jeg sige. Jeg tænker ikke, at der er noget andet, der stikker bag, men det vidner om rigtigt dårligt hjemmearbejde.

I pressemeddelelsen har Lyngby Boldklub peget på, at Magne Hoseths fyring primært bunder i manglende opbakning fra både spillertruppen og den øvrige trænerstab, hvilket må beskrives som en noget uhørt udvikling i en Superliga-klub blot 50 dage efter ansættelsen af en cheftræner. 

- Det er det, der er problemet. At de gik fra noget, som de var sindssygt glade for, i hvert fald de fleste af spillerne, i Freyr Alexandersson og i forhold til det, de skabte, for at kunne blive i Superligaen i sidste sæson. Det er jo noget, der virkelig har bundet folk sammen. Og det var ikke bare som træner, men også sådan emotionelt. De har været igennem de oplevelser sammen, siger Mikkel Bischoff og fortsætter: 

- Jonathan Hartmann (Alexanderssons assistent, red.) var også en kæmpe, kæmpe del af det, og som også var rigtig dygtig, og han forsvandt jo også. Så de har skullet genopbygge det, og det har de åbenbart ikke formået.

På trods af den stærkt uheldige sag mener Mikkel Bischoff samtidig, at Lyngby ikke kun bør kritiseres. 

- Det vidner jo også om, at de er bange for den her nedrykning, og derfor handler de så hurtigt. Og på en eller anden måde rose dem, selvom vi også kan kritisere dem helt vildt meget for deres ansættelsesproces. For hvis man finder ud af, at man ikke har tiltro til, at det kommer til at virke, jamen så har de også et ansvar i forhold til at kunne sige ‘vi skal stoppe det her, fordi ellers rykker vi ned’, siger Discovery-eksperten. 

Kan du være nervøs for, at de ryger under stregen nu?

- Ja. Når man også tænker på de ting, de meldte ud om Gylfi Sigurdsson. ‘Ja, han kommer tilbage igen. Nu tager vi på træningslejr, og så regner vi med, at han er der’, meldte de ud. Men alle vidste da, at han tog af sted, så ville han ikke komme tilbage. Så jeg synes også, at deres udmeldinger vidner om, at det ikke er alt, der kører på skinner i øjeblikket derude. Det forstår jeg også godt. De skal tage den her situation alvorligt, for de er jo i nedrykningsfare, siger Mikkel Bischoff. 


Lyngby Boldklub har tabt forårets to første kampe mod FC Nordsjælland og Randers FC. Søndag venter en hjemmekamp mod Hvidovre IF. Foto: Imago

Store menneskelige konsekvenser
Udover de rent sportslige aspekter peger Mikkel Bischoff på, at fyringen af Magne Hoseth også har store menneskelige konsekvenser.

- Vi var ude at lave et program med Discovery, hvor vi fulgte Magne Hoseth hele dagen, da han lige var kommet til klubben. Og der slog det mig lidt, at han skulle gå lidt før, fordi han skulle på Borgerservice. Han sagde, at al den første tid i klubben havde været hård, også fordi han skulle familien med, og hans dreng skulle starte til fodbold og sådan nogle ting.

- Og jeg kan også godt se på Lyngbys pressemeddelelse, at de har sindssygt dårlig samvittighed over at have revet en mand ud af en hverdag. En mand, som forsøger at integrere sig, og så bliver han smidt ud så hurtigt. Der er kæmpe konsekvenser ved, at man ikke har gjort sit hjemmearbejde ordentligt i forhold til ansættelsen. Og det har også menneskelige konsekvenser.

- Jeg fik faktisk lidt ondt i maven, da jeg så det, hvor jeg tænkte ‘hold kæft, mand’. Han har gjort alt for at integrere sin familie, og han havde det måske godt der, og drengen flytter med og skal starte til fodbold. Alle de der ting. Og så bliver han bare smidt ud efter 50 dage, fordi de ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt. Det synes jeg er synd.

Lyngby Boldklub ligger i øjeblikket nummer ni i Superligaen, med blot to point ned til nedrykningsstregen. Magne Hoseth nåede blot to Superliga-kampe som Lyngby-træner, og her endte det med nederlag til FC Nordsjælland og Randers FC.