Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert sender klar opfordring til OB-ejer

Martin Davidsen, der dækker OB tæt, er ikke overrasket over fyringen af Björn Wesström, men ser positivt på hyringen af Troels Bech. Han opfordrer dog til ændringer i OB-toppen.

Det har været et par skelsættende dage for OB, hvor fynboerne endegyldigt er rykket ud af Superligaen, og det har allerede sat gang i svingdøren i Ådalen.

Mandag formiddag blev fodbolddirektør Björn Wesström vist døren efter halvandet år, og som Tipsbladet erfarer, bliver Troels Bech i eftermiddag præsenteret som ny sportsdirektør hos Superliga-nedrykkerne.

I løbet af sommeren venter mange flere ændringer nok, og at Wesström skulle ud var velsagtens forventet.

Martin Davidsen, der dækker OB intenst som redaktør for Stemmer Fra Ådalen, er i hvert fald på ingen måde overrasket.

- Det er ret oplagt, at det var det, der ville ske. Sådan er mekanismerne i fodboldens verden, og som vi også har skrevet og sagt i Stemmer Fra Ådalen har den her nyhed nok ligget i skrivebordsskuffen i et stykke tid. Jeg tror, beslutningen er truffet for længe siden af OB’s ledelse, og jeg tror, at de ville have gjort det før, men de har ventet til, at det hele var overstået. Så det er ikke overraskende, siger Martin Davidsen til Tipsbladet og tilføjer:

- Jeg vil også sige, at det ville være svært at se OB med ham som en troværdig leder, efter at han har ført dem hertil.

Hvordan vil Wesströms eftermæle i OB så være?

- Hans eftermæle er jo blandet. Han kommer godt fra start fordi han kommunikerer godt, har nogle gode tanker og bakker det op med nogle handler. Jeg synes mest, at hans salg er værd at hæfte sig ved.

- Men jeg synes, at hans eftermæle vil være kendetegnet ved, at han har hentet spillere fra næsten alle kontinenter, sammensat en meget rodet OB-trup og nedbrudt OB-kulturen ved at skifte så meget ud. I sidste ende vil eftermælet også være, at han var kaptajn, da skibet gik til grunde. 

Niels Thorborg. Foto: Alamy

Niels Thorborg og co. skal ændre sig
Nu bliver Troels Bech så ifølge Tipsbladets oplysninger den nye mand i spidsen for OB. Tre gange tidligere har den 57-årige fynbo været i OB, og han er noget nær en drømmekandidat, erkender Martin Davidsen.

- Jeg har svært ved at pege på et bedre bud og en mere oplagt kandidat end Troels Bech. Han sætter flueben ved mange af de kompetencer, man skal have. Jeg tænker også, at det er svært at tiltrække andre troværdige bud. Der skal nok være nogle cyprioter og rumænere, der har skrevet til OB.

- Men hvis man vil have en, der kender dansk fodbold, som kender OB, som kender Niels Thorborg, som har erfaring som sportsdirektør, som kan tænke strategisk, som har masser af erfaring, og som er fynbo, er han nærmest den eneste kandidat. Jeg synes, det er så oplagt, og min umiddelbare reaktion er, at det er godt set, og at det er godt klaret af OB at overtale Troels Bech, for jeg tror, at han skulle overtales, siger Stemmer Fra Ådalen-redaktøren.

Til gengæld er Martin Davidsen også klar i mælet om, at en udskiftning på den ene post ikke ændrer det hele i OB.

Der skal også ændringer til i klubbens øverste ledelse og hos ejer Niels Thorborg.  

- Om det bliver en succes afhænger af rammerne, han skal arbejde under, for det kan godt være, at Björn Wesström bærer et stort ansvar, og at Troels Bech nu skal redde butikken, men vi har jo brugt mange år i Stemmer Fra Ådalen med at tale om, at ansvaret i høj grad ligger hos Thorborg og den øverste ledelse.

- De fyrer nok ikke sig selv, men det er vigtigt, at de ændrer deres måde at arbejde og agere på, lyder det fra Davidsen, som tilføjer:

- Jeg synes, det her sportslige udvalg, som de har som en aflægger af Odense Sport & Events bestyrelse, skal ændres fuldstændig. Der skal nogle kompetente fodboldfolk ind. Hvis jeg bestemte, skal OB have sin egen bestyrelse med folk, der ikke kun er erhvervsfolk, men har flere forskellige kompetencer.

- Lige nu sidder den administrerende direktør i Odense Sport & Event (Enrico Augustinus, red.) med i de her vigtige sportsudvalg, og det synes jeg ikke, at han skal gøre. Enrico Augustinus har ikke fodboldfaglighed, og jeg har altid undret mig over, hvad han skal i et sportsligt udvalg. De skal kigge på det her organisationsdiagram, og så skal Niels Thorborg nok også træde lidt mere i baggrunden og overgive nøglerne og ikke være så involveret, som han måske har været, hvad angår de store beslutninger og rekruttering.

- Så er der også det med retning og strategi. Den strategi, de præsenterede for et par år siden, var groft sagt bare en powerpoint. Jeg tror ikke, at den øverste ledelse har lavet en rigtig analyse af, hvad OB skal være, og hvor OB skal hen. Det kan man håbe, at de gør nu.

OB på 11. pladsen i Superligaen og rykker ned sammen med Hvidovre IF.