Foto: Getty Images
Superliga

Eksperter spekulerer: Zanka retur til FCK?

Viaplay-ekspert Ken Ilsø mener, at det ville være en god løsning for FCK at hente Mathias 'Zanka' Jørgensen retur til København.

Mathias Zanka Jørgensen er uomtvisteligt en af de største ikoner i FC København, og den tidligere landsholdsspiller er blevet hentet 'hjem' til hovedstaden to gange før. 

Først i 2014 efter et ophold i PSV Eindhoven og siden i 2020, hvor han blev hentet på en lejeaftale fra Fenerbahce. 

Og står det Viaplay-ekspert Ken Ilsø, så skulle Peter 'PC' Christiansen overveje at fuldende hattricket. 

- Han er en spiller, der kender kulturen. Han spiller overhovedet ikke i Brentford. Han har godt nok kontrakt til 2025, men han kunne måske have en interesse i at komme hjem på leje - måske en lejeaftale frem til sommer.  

FC København har døjet med skadesproblemer i bagerste geled på det seneste, og her kunne Zanka være behjælpelig, fortsætter Ilsø. 

- FCK har lidt problemer med skader. Khocholava er ude, så man kunne få ham (Zanka, red.) ind og så rykke Diks over  i højresiden. Det kunne løse nogle problemer uden at skabe for voldsom ravage i truppen. Det ville være en kortsigtet, fornuftig løsning, fortæller han til Viaplay.

Viaplay-kollega Jesper Thygesen mener ligeledes, at det ville være stort at hente Zanka, men påpeger at det blive svært at lokke den garvede midterstopper væk fra London. 

- Han vidste godt, at han ikke ville komme til at spille, da han forlængede sin kontrakt. Jeg tror, København hurtigt kan blive for lille, når man bor i London. Han har forlænget sin kontrakt med henblik  på, at han skal understøtte holdet i Brentford og ikke nødvendigvis spille særlig meget. De gange, han er inde for at løse en opgave, der synes jeg faktisk, at han gør det godt. Det ville dog være et 'scoop' hvis 'PC' kan lokke ham hjem fra London. Det er en af de helt store legender og ikoner i FC København, fortæller Jesper Thygesen til Viaplay. 

Zanka har blot spillet seks minutter i Premier League i indeværende sæson for Thomas Franks Brentford-mandskab. 

Den 33-årige dansker er dog, som Thygesen og Ilsø påpeger, på kontrakt hos 'The Bees' helt indtil 2025, hvorfor det virker usandsynligt, at han skulle vende retur til den danske hovedstad lige foreløbig.

Du kan se hele snakkem om Mathias Zanka Jørgensen i videoafspilleren øverst.