• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

AGF's helt: Mit første mål var jo helt fantastisk

Foto: Getty Images

AGF-helten Jelle Duin er ekstatisk over, at han og holdkammeraterne søndag vendte 0-3 til 3-3 og vandt bronze.

Af /ritzau/

0-3 efter 74 minutter og en mand i undertal.

Det er sjældent, at det scenarie giver point, men efter et vanvidscomeback lykkedes det søndag AGF at kæmpe sig tilbage til 3-3, hvilket betød, at klubben snuppede bronzemedaljerne i Superligaen.

Angriberen Jelle Duin blev skiftet ind 20 minutter før tid og nåede at lave to mål og trække et straffespark, og hollænderen var henrykt efter kampen.

- Det var fantastisk. Mit første mål var jo helt fantastisk, og så følte jeg, at hele stadion og hele byen begyndte at tro på det igen.

- Uwe Rösler (AGF-træner, red.) satte mig ind for at få flere offensive muligheder, og jeg troede på det fra start, siger Jelle Duin.

Bronzemedaljerne kom i hus, fordi Viborg FF spillede uafgjort med FC Nordsjælland. Dermed sluttede AGF foran viborgenserne på grund af en bedre målscore.

Den hollandske AGF-helt erstattede offensivspilleren Mikkel Duelund, som havde svært ved at forstå, hvad der skete i de afgørende momenter.

- Vi kom bagud 0-3 og tænkte, at nu var vi nødt til at satse på, at FCN klarede ærterne for os. Men så satte vi en hollænder ind, og jeg ved ikke, hvad han har lavet på det sidste, men han scorede to og fik straffesparket. Det var en vanvittig reaktion.

- Da Jelle scorede til 3-3, var det sådan en ud af kroppen-oplevelse, som man ikke kan sætte ord på. Det føles lidt som at vinde guld, for vi var pakket sammen. Vi var væk. Vi blev jo helt most af Brøndby, og så skulle der sådan noget til. Det er vanvittigt, siger Duelund.

Jelle Duin kom til AGF i starten af sæsonen på leje fra den hollandske klub AZ Alkmaar, og den aftale udløber nu, hvor sæsonen går på hæld.

Efter kampen sang AGF-fansene deres kærlighed ned mod Jelle Duin, og står det til hollænderen, bliver han i Aarhus på en permanent aftale.

- Jeg har sagt til mine holdkammerater, at klubben har en fantastisk fanbase, og jeg har haft en virkelig god tid i klubben. Jeg har sagt til Stig Inge Bjørnebye (sportsdirektør, red.), at jeg gerne vil blive.

- Men hvis jeg ikke kommer tilbage, vil det være fedt at stoppe her med denne følelse af at bringe Europa til Aarhus, siger hollænderen.

AGF skal nu forsøge at skaffe sig adgang til Conference League via kvalifikationsturneringen.

/ritzau/