• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Ekstra plads i Champions League i sigte: Danmark blandt de bedste

Ekstra plads i Champions League i sigte: Danmark blandt de bedste
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

De danske holds flotte resultater i de europæiske turneringer indtil videre placerer Danmark blandt topscorerne på UEFAs rangliste, hvor en ekstra Champions League-plads blandt andet kan være inden for rækkevidde.

Af Torsten Kjems Hansen

På trods af nederlag til både FC København og Brøndby IF i de europæiske returkampe i denne uge har de danske klubber samlet set haft så meget fart på i de europæiske turneringer, at Danmark lige nu er det bedst scorende hold på UEFA's koefficientliste sammen med Israel.

Mens FC Midtjylland og Lyngby har begge gjort rent bord i Europa League-kvalifikationens første og anden runde med fire sejre hver, har både FC København og Brøndby hentet en sejr og et nederlag til listen i henholdsvis Champions League- og Europa League-kvalifikationens anden runde. 

I alt har de danske hold hentet 10 sejre af 12 mulige, hvilket i kvalifikations-regi kaster 10 point af sig. Tallet skal så divideres med antal deltagende hold fra nationen, hvilket for Danmark gør totalen til 2,500 koefficientpoint. 

Det har ingen kun Cypern gjort bedre på den aktuelle UEFA-koefficientliste, men cyprioterne er langt efter Danmark i den samlede stilling.

Danmark sluttede den seneste sæson som nummer 18 på listen, der er lavet over resultaterne i de seneste fem europæiske sæsoner, men rykkede en plads frem, da sæsonen 12/13 blev slettet i rengskabet, og den nye sæson blev sat i gang. Efter de fornemme resultater i starten af denne sæson er Danmark rykket frem som nummer 16. 

Målet er imidlertid 15. pladsen, da denne placering vil give et ekstra hold i Champions League-kvalifikationen. 

Kan Lyngby BK, FC Midtjylland. Brøndby IF og FC København fortsætte med at imponere på de europæiske baner, vil der være gode chancer for at kunne få fingrene i 15. pladsen.

På 15. pladsen ligger i øjeblikket Grækenland, der har fem hold med i de europæiske turneringer, men også Østrig som nummer 14 (fire hold, red.) og Schweiz som nummer 13 (fem hold) er værd at holde øje med.

Mens alle fem græske hold og alle fire østrigske hold fortsat er med, har Schweiz mistet et hold, da Luzern samlet tabte i torsdagens EL-kvalifikation. Det betyder, at den samlede schweiziske score fra de fire tilbageværende hold fremadrettet fortsat skal divideres med fem, da det oprindelige deltager-antal er udgangspunktet for koefficient-udregningen.

Men det danske fokus skal i første omgang være rettet mod den kommende kvalifikation i Champions League og Europa League, hvor der i sig selv kan ligge store udfordringer for flere af de danske hold.

Lyngby BK møder de stærke russere fra FC Krasnodar og starter på udebane. FC Midtjylland har på papiret fået en ikke alt for svær modstander i de polske pokalvindere fra Arka Gdynia, der sluttede som nummer 12 af 16 hold i ligaen i den seneste sæson.

FC København møde Vadar Skopje fra Makedonien - et hold, der meget overraskende sendte de svenske mestre fra Malmö FF ud i den seneste runde, men også et hold, som FC København vil være klare favoritter til at besejre over to kampe. 

Brøndby skal op mod kroatiske Hajduk Split, starter på hjemmebane og kan drage fordel af, at det kroatiske hold må spille uden tilskuere i returopgøret på grund af racistiske ytringer fra fansene i den seneste hjemmekamp i kvalifikationen. Og med et blik på UEFA-koefficientlisten herunder vil opgøret oven i købet have ganske stor betydning i kapløbet om at holde Kroatien på afstand i jagten på den ekstra Champions League-plads.

Den opdaterede koefficientliste fra UEFA:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020