• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Emmanuel Sabbi-agent: Der har været en del henvendelser

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Amerikanske Emmanuel Sabbi har spillet en fin sæson og var rigtig god, da det hele skulle afgøres. Men om offensivspilleren fortsætter i klubben, handler nok mest af alt om, hvorvidt der kommer konkrete bud, der er spændende nok for både klub og spiller.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben Hobro IK var i noget af en kattepine, da klubben skulle spille to hele playoffrunder om ikke at rykke ud af Superligaen.

Peter Sørensens mandskab klarede skærene med samlede sejre over Vejle og Viborg efter stærkt målmandsspil fra Jesper Rask og gode offensive præstationer, blandt andre fra Emmanuel Sabbi, der scorede tre gange i de fire playoffkampe.

Netop Sabbi har efterhånden vist nogle prøver på, at han har et stort talent, og det talent kan måske blive udfoldet andre steder i fremtiden.

I hvert fald er den 21-årige amerikanske ungdomslandsholdsspiller eftertragtet - det mærker hans agent og rådgiver Thomas Jørgensen fra TJ Player Advice.

- Der har været en del henvendelser. Det er henvendelser fra Portugal, Østrig, Schweiz, Grækenland, Tyrkiet, Israel, Ungarn og Sverige. Det er også klubber i europæiske turneringer, siger agenten til tipsbladet.dk.

Thomas Jørgensen forklarer, at der allerede har været konkrete henvendelser at tage stilling til.

- Der har været noget, hvor vi har følt, det har været det rigtige, men de (klubberne) har ikke villet betale den pris, Hobro vil have. Prisen, Hobro ønsker, er sådan set fair nok, og der kan man godt forvente, at de klubber, der er interesserede, kan betale den pris, der forlanges, lyder det fra Thomas Jørgensen

Danske klubber kan også være et tema, men Thomas Jørgensen vil helst ikke sige, om Brøndby eksempelvis er interesseret i at købe Sabbi, som der har været rygter om.

- Jeg vil sige, at hvs ikke Sabbi er interessant for de fem første i Danmark, så ved jeg godt nok ikke, hvem de vil købe, siger han.

Hobro er stadig en mulighed
Emmanuel Sabbi skiftede til Hobro for to år siden og har udviklet sig til at være en profil og fast mand på holdet i Hobro.

Og der er da også en chance for, at han fremadrettet er at finde i klubben fra Himmerland.

- Planen var egentlig, at han skulle sælges nu, og det har vi clearet med Hobro, men han er nok begyndt at tænke i at fortsætte i Hobro.

- Det har måske været lidt et spørgsmål, om det (at skifte) er det rigtige at gøre lige nu. Skulle det rigtige komme, vil han selvfølgelig gerne afsted, siger Thomas Jørgensen.

En del af årsagen til, at Emmanuel Sabbi ikke skal afsted for enhver pris, er, at han har været i gang med en rigitg god udvikling i Hobro. Han har fået tillid og har kvitteret med gode præstationer, specielt sidst i sæsonen.

- Hobro troede på ham, og de ville bruge tiden på ham. De lavede hurtigt en plan med ham, og de turde tage ham med på bænken, selv om han var meget uskolet. Det er også på grund af Hobro, at han har nået det, han har nået. Det var det helt rigtige skifte, siger Sabbi-agenten.

Sabbi-lejren kan også tillade sig at være kræsen i valget af den næste klub, fordi amerikaneren gerne vil et sted hen, hvor planen ikke bare et at lave en profit via et salg et år senere, men også tænker i udvikling af det, Emmanuel Sabbi er knap så god til.

- Man ved hvad man har, men man ved ikke nødvendigvis, hvad man får. Det kan man kalde tryghed. Men så er det heller ikke mere end det. Han kan sagtens ende med at skifte, hvis det er det. Han har jo været afsted (i udlandet, red.), siden han var 18 år.

Sabbi har noteret sig for 46 Superliga-kampe i to sæsoner - han har scoret syv gange i dansk fodbolds bedste række.

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus