Foto: IMAGO
Superliga

En decideret pinlig forestilling, Brøndby

Brøndby kan absolut intet godt tage med hjem fra den sidste testkamp i Portugal, som man tabte 1-3 til svenske IFK Göteborg.

PORTUGAL (Tipsbladet): Brøndby fik sat et rigtig ærgerligt punktum på klubbens træningslejr i Portugal, da man klart tabte 1-3 til IFK Göteborg, der var tæt på at rykke ud af Allsvenskan i sidste sæson.

Brøndby IF - IFK Göteborg 1-3
0-1 Laurs Skjellerup (3.)
0-2 Arbnor Mucolli på straffespark (12.)
0-3 Thomas Santos (16.)
1-3 Jacob Rasmussen (88.)

Kampens bedste:
IFK Göteborg er ved at udvikle sig til en sand danskerkoloni med Jens Berthel Askou som cheftræner. I dag havde holdet fem danskere i startopstillingen, hvis vi også tæller dansk-albaneren Arbnor Mucolli med, og de var hver og en fremragende. Sebastian Hausner en klippe i forsvaret, Andreas Pyndt dominerende på midtbanen i sin uofficielle debut, Arbnor Mucolli som den kreative styrke, Thomas Santos som vanvittig pågående og så Laurs Skjellerup som et andet fysisk powerhouse på toppen. De tre sidste scorede endda. Imponerende af Göteborg, der startede med flere danskere på banen end Brøndby.

Kampens værste:
Der var meget skidt at hive frem i dag. Banen var en ting. Det var ujævn og hullet som en si, og det er under al kritik, at man rejser til Portugal for at spille på en bane, der ikke engang kunne være seriefodbold bekendt.

Det ændrer bare ikke på, at Brøndbys præstation stadig var under al kritik. Rasmus Lauritsen startede med at skvatte med bolden som sidste mand, hvilket kostede 1-0-målet, og 3-0-scoringen kan en mærkelig passiv Patrick Pentz heller ikke være stolt af. At Brøndby indkasserer tre mål kan ske, men at det sker efter 16 minutter er slet ikke godt nok. Hvad værre var den manglende vilje i første halvleg, for det er trods alt det mindste, man kan forvente. 

Kampens detalje:
Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen er rejst til Algarvekysten for at være lidt tæt på Brøndby-truppen i omgivelserne hernede, og til dagens kamp havde han inviteret sin gode ven Scott Parker med som gæst. Derfor var der fint besøg fra den tidligere midtbaneprofil, som var i Club Brügge i sit seneste cheftrænerjob. Håret sidder stadig knivskarpt, men det kan da godt være, at han lige skal tænke sig om en ekstra gang, næste gang han bliver inviteret til fodbold, for den her fodboldoplevelse bliver ikke en, han husker om nogle år. 

Sådan gjorde de nye det: 
Filip Bundgaard startede på bænken, men kom ind efter godt og vel 65 minutter. Han afløste en uskarp Ohi Omoijuanfo på toppen, og efter få minutter begik han frispark for lige at markere sig. Var først ordentlig på bolden de sidste minutter, hvor han viste sine hurtige fødder frem. Spillede igen en rolle i en Brøndby-scoring, da han for anden kamp i træk kom i oplæggerens rolle efter et præcist hjørnespark. Den fod skal de nok blive glad for på Vestegnen.