• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Robin Ettinger-Erichsen

Enevoldsen: AaB mangler boksspiller a la Spalvis

Jan Christensen / Getty Images

AaB's offensive spillere har haft svært ved at score mål i denne sæson, og noget af det skal i følge Thomas Enevoldsen tilskrives, at holdet ikke længere har en typisk boksangriber som i sidste sæson.

Af Robin Ettinger-Erichsen

I sidste sæson scorede AaB's to farligste angribere 30 mål i alt i Superligaen. I denne sæson er det tal indtil videre kun på fire. Tre af Christian Bassogog og et enkelt af Thomas Enevoldsen. Forskellen på denne sæson og sidste er ifølge Enevoldsen den tidligere bomber Lukas Spalvis, der har forladt klubben og efterladt et tomrum i modstandernes felt.

Det tomrum er der ingen af de andre AaB-angribere, der har kunnet udfylde, mener den 29-årige Thomas Enevoldsen, og lægger vægt på, at holdet mangler en rigtig boksangriber.

Læs også: Optakt: FC Midtjylland - AaB

- Ja, det synes jeg. Bassogog er mere en kanttype, der er blevet rykket frem i angrebet. Lukas og jeg supplerede hinanden fantastisk og havde gode relationer til hinanden. Han var den her boksspiller, som jeg kunne bevæge mig omkring og finde frie rum. Jeg er heller ikke den typiske angriber, det er kun noget, jeg har spillet de senere år. Jeg vil hellere være med i opspillet, det er vigtigt for mig, siger Thomas Enevoldsen til tipsbladet.dk.

Lars Søndergaard har i truppen en type, der minder om Spalvis, men som endnu ikke har fået sit store gennembrud. Her snakker Enevoldsen om Sebastian Grønning, der for tiden sidder ude med en skade. Christian Bassogog har fået meget spilletid, men flagrer meget fra positionen som frontangriber og bruger i stedet sin spidskompetence - hurtighed - til at lave farlige dybdeløb frem for at være i boksen og komme til de nemme chancer.

Thomas Enevoldsen selv havde stor succes i sidste sæson i Superligaen, hvor han scorede 12 mål, men han har ikke kunnet bidrage i samme omfang i denne sæson. Han har haft problemer med en knæskade, der har holdt ham helt væk fra træning på græs siden klubbens nederlag til Lyngby.

- Jeg døjer stadig med knæet – det har jeg gjort i hele efteråret, og måtte sige stop efter kampen mod Lyngby. Der var for store smerter og jeg kunne ikke løbe ordentligt til sidst. Så nu har jeg kæmpet lige siden og fik en saltvandsindsprøjtning for tre uger siden, så nu står den på hård genoptræning.

- Det bliver gradvist bedre, smerterne aftager og jeg bliver stærkere i de øvelser, jeg laver.

Når han ikke selv kan være med, men har måttet se sit hold tabe fire ud af deres seneste fem kampe, bliver situationen svær at håndtere for den tidligere KV Mechelen og FC Groningen-spiller.

- Selvfølgelig. Det er altid frustrerende. Det er aldrig sjovt at kigge på, når jeg mest af alt har lyst til at være med. Det er det jeg træner for hver dag, men det kan ikke lade sig gøre i øjeblikket. Men jeg holder hovedet oppe så meget jeg kan og giver den gas hver dag i forhold til at kunne komme tilbage.

Thomas Enevoldsen har spillet syv kampe for AaB i denne sæson og lavet et enkelt mål. I modsætning lavede han 12 i 30 kampe i sidste sæson.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - AaB

Der venter et opgør mellem to hold, der defensivt har vist meget lovende takter på det seneste.

Optakt: OB - Randers FC

Der er returkamp søndag eftermiddag, hvor OB og Randers FC tørner sammen. Et hold er efter denne runde færdig for sæs...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.