Foto: Anthon Unger
Superliga

Enige eksperter: De er guldfavoritter

Kenneth Emil Petersen og Ken Ilsø er enige om, at Brøndby IF nu er favorit til at vinde guld. De to Viaplay-eksperter er dog ikke helt enige om, hvor stor Brøndbys favoritværdighed er.

Efter Brøndby IF's 2-1-sejr over FC København mandag er Jesper Sørensens tropper nu favoritter til at vinde det danske mesterskab i denne sæson. 

Sådan lyder dommen fra Kenneth Emil Petersen, der dog kun giver Brøndby en meget smal favoritværdighed over FC København. Viaplay-eksperten giver nemlig Brøndby 43 procent chance for at vinde guld i denne sæson, mens han giver FC København procent. 

- Som jeg også sagde inden kampen, hvis Brøndby går hen og vinder den her kamp, så er det første gang i den her sæson, at jeg tvivler på, at FC København bliver danske mestre. Og gudhjælpemig om Klaiber ikke klasker den ind i det 92. minut, og at Brøndby tager de tre point.

-Så jeg har været nødt til at være meget, meget aggressiv i min procentgivning, hvor jeg for første gang - i hele mit liv, tror jeg - har Brøndby som marginal favorit til at tage det danske mesterskab, med en enkelt procent over FCK, lyder det fra Kenneth Emil Petersen. 

Hos kollegaen Ken Ilsø er der endnu mere tiltro til Brøndby, som Ilsø giver 50 procent på guldbarometeret, mens FC København må nøjes med 24 procent.  

- Jeg har været lidt mere pro-Brøndby end 'KEP' har. Jeg synes bare, at de spiller det bedste fodbold, og så synes jeg bare, at de også har den der kynisme til at afgøre kampene. De har også et hold, hvor de virker til at have det sjovt sammen.

- Når man ser nogle af alle de videoer, der florerer, så har man fornemmelsen af, at de bare har det godt i truppen. Det virker som en sammentømret trup. Og jeg ved, at det er lige præcis sådan noget, der kan få et hold til at gå hele vejen. Så jeg tror på Brøndby, lyder det fra Ken Ilsø. 

Med ni spillerunder tilbage af Mesterskabsspillet ligger Brøndby nummer ét med 50 point, mens FC Midtjylland ligger nummer to med 48 point. FC København ligger nummer tre med 45 point. 

Du kan se hele diskussionen af guldkampen i afspilleren over artiklen. 

Loading Poll...