Video : Tipsbladet
Superliga

Enorm stolthed i FCM over dansk stortalent

FC Midtjylland er stolte over, at Jonathan Asp Jensen har fået debut for Bayern München.

Jonathan Asp Jensen debuterde i weekenden for mægtige Bayern München, da den 18-årige dansker blev indskiftet i slutminutterne af Bundesliga-opgøret mod Wolfsburg. 

En opsigtsvækkende bedrift af den unge midtbanespiller, og det er naturligvis noget, der er blevet bemærket i Danmark - ikke mindst i Herning/Ikast-området.

Før skiftet til Bayern München var Jonathan Asp Jensen en del af FC Midtjyllands akademi, og Flemming Broe, der er Head of Academy i FCM, er pavestolt over klubbens tidligere ungdomsspiller.

-  Jeg har været med til at lave mange kontrakter med 15-årige spillere, og hver gang tænker man jo "hvilken rejse kommer den her spiller på?". I Jonathan Asps tilfælde er det jo sindssygt flot, og både i og omkring FC Midtjylland er der stor stolthed over, at en af vores akademispillere får debut for så stor en klub, siger Broe til Tipsbladet.

FC Midtjylland-bossen er ikke overrasket over, at Jonathan Asp Jensen har formået at drive det langt.

- Jonathan havde en fantastisk teknik, og han var meget atletisk til trods for, at han i mange situationer var mindre end sine direkte modspillere. Han havde et godt blik for spillet og var en taktisk klog spiller, som kunne iscenesætte andre. Han kunne finde nogle rum, som de færreste kunne finde. Og så er jeg nødt til at fremhæve hans vindermentalitet. Selv om han ofte stod over for spillere, der var større end ham, og han godt kunne få en hårdhændet behandling, brokkede han sig aldrig.

- Uden for banen var han en glad dreng med en god mentalitet. Han var drevet af sine ambitioner og sine mål, og han kunne aldrig få træning nok. Han ville træne hele tiden og var konstant omgivet af en fodbold. Glæden ved fodbold lyste ud af ham, siger Flemming Broe.

Og hvor langt kan Jonathan Asp Jensen nå i sin karriere? Ifølge Flemming Broe er der ingen begrænsninger.

- Man kommer ikke på Bayern Münchens førstehold, hvis man ikke har et kæmpe potentiale. Det virker til, at han har fortsat sin udvikling i Bayern, og jeg tror på, han kan få en helt fantastisk karriere, siger han.

Bayern München købte Jonathan Asp Jensen for godt 10 millioner kroner af FC Midtjylland.