Erceg og Wilczek lynede, da Brøndby slog Randers

Brøndby IF vandt sæsonens første kamp, da de slog Randers FC med 2-0.

Efter både FC Midtjylland og FC København tabte point i Superligaens første runde, kunne Brøndby IF komme godt fra start i mesterskabskampen, da de mandag aften var på besøg i Randers.

Brøndby havde fem debutanter - Marvin Schwäbe, Joel Kabongo, Dominik Kaiser, Mikael Uhre og Ante Erceg - med fra start, mens Randers også havde fundet plads til den nye keeper Patrik Carlgren mellem stængerne.

Det var hjemmeholdet, som fik den første store mulighed et kvarter inde i kampen. Saba Lobjanidze var pludselig alene med Marvin Schwäbe efter en blunder i Brøndby-forsvaret, men den nye Brøndby-keeper reddede gæsterne over to omgange i en situation, hvor Randers-georgieren også blevet forstyrret meget af Benedikt Röcker - det var dog ikke kriminelt nok ifølge dommer Tykgaard.

Randers var generelt godt med fra start, men efter en halv time viste Brøndby alligevel klassen. Dominik Kaiser spillede Johan Larsson fri i højre side, inden at svenskeren slog et fladt indlæg skråt tilbage i feltet, hvor debuterende Ante Erceg uden problemer kunne sætte indersiden på og bringe Brøndby i front. 1-0 til gæsterne.

Brøndby fik selvtillid af scoringen, og kort efter kunne det også være blevet 2-0, da Erceg ramte stolpen. Randers slap dog med skrækken.

Hjemmeholdet fandt dog efter et par minutter tilbage til deres gode spil fra starten af kampen, og i slutminutterne var de i flere omgange meget tætte på at få udlignet. Brøndby-spillerne må derfor have åndet lettet op, da dommeren fløjtede til pause.

Kampbilledet fortsatte i anden halveg med en Brøndby-defensiv, der havde meget svært ved at håndtere Saba Lobjanidze og unge Marcus Mølvadgaard. Men mens Randers havde svært ved at udnytte deres muligheder, var Brøndby anderledes kyniske.

Med en halv time igen blev den polske målnæse Kamil Wilczek sendt på banen, og han skulle kun bruge to minutter på at dukke op ved bagerste stang og bringe Brøndby på 2-0.

Randers pressede på til sidst, men Brøndby holdte stand og vandt derfor premieren med 2-0 over Randers FC.