Video : Tipsbladet
VM

Melder sig klar: Det er Hjulmand, der bestemmer

Christian Eriksen har en god fornemmelse i kroppen efter at have spillet sin første hele kamp i år.

Landsholdsspilleren Christian Eriksen har en god fornemmelse i kroppen, efter at han lørdag aften spillede en hel fodboldkamp for første gang siden 30. december sidste år.

Eriksen fik samtlige 90 minutter mod Schweiz, og han melder sig klar til at gøre det samme tirsdag i testkampen mod Færøerne.

- Det var dejligt at spille 90 minutter. Jeg synes, det gik fint for mig, men der var lidt småfejl hist og pist. Jeg vil gerne spille kampe, for det er aldrig sjovt at sidde på bænken, så jeg skal gribe de muligheder, jeg får, uanset om det er i klubben eller på landsholdet, og om jeg får fem minutter eller en hel kamp.

- Det var dejligt for kroppen og min rytme at få 90 minutter, men det altafgørende er at være i fysisk god form.

- Jeg er klar til en kamp mere på tirsdag, men det er Kasper Hjulmand, der bestemmer, hvor meget jeg spiller. Jeg ved ikke, om der er aftalt noget med Manchester United, siger Eriksen.

Han er havnet på bænken i den engelske storklub og har blot spillet 78 minutter siden 1. februar.

Landstræner Kasper Hjulmand mener ikke, at man kunne se rusttegn hos Eriksen. Kreatøren stod bag de afleveringer, der kunne have afgjort dysten mod Schweiz til dansk fordel, mener Hjulmand.

- Christian så fin ud mod Schweiz. Vi fik set det, han har i sig. Han slog de afleveringer, der kunne afgøre kampen, og det var ikke tilfældigt, at nøgleafleveringerne kom fra lige netop ham. Der var tre-fire gange, hvor han så noget, som ingen andre så.

- Vores rytme forsvandt lidt i anden halvleg, og vi havde bolden for lidt, og det led Christian af, siger Hjulmand.

Christian Eriksen spiller sin landskamp nummer 128, hvis han tirsdag får spilletid mod Færøerne.

/ritzau/